WIE BEN IK?

In vaktaal ben ik erkend financieel adviseur of hypotheekadviseur, maar zelf vind ik dat te formeel klinken. Ik ben gewoon de man die de verzekeringen, financieringen en hypotheek voor je regelt en je verder helpt bij financiële vraagstukken. Ik ben geen meneer of directeur. Ik ben gewoon John.

Na het afronden van de HAVO op de middelbare school heb ik mijn jongensdroom waargemaakt en ben bij de Koninklijke Marine gaan werken. Daar heb ik op diverse varende eenheden als onderofficier in de commandocentrale gewerkt.

Veel van de wereld gezien, maar vooral de volgende zaken geleerd: Discipline, integriteit, loyaliteit, professionaliteit, collegialiteit, werken onder zware omstandigheden en stress, respect voor mens en materieel, samenwerken en afspraken altijd nakomen. Na mijn eervol ontslag ben ik trouwens actief gebleven als reservist bij de Koninklijke Marine.

Een man een man, een woord een woord. Normen en waarden die helaas in de bank- en verzekeringsbranche vaak ver te zoeken zijn, is mij opgevallen. Bij veel verzekeringskantoren draait het alleen maar om geld en prestige. Hoge werkdruk en het personeel staat op de laatste plaats. Het was nooit eens genoeg. Dat was voor mij één van de redenen om het nu zelf te gaan doen. Op een leuke, nette en eerlijke manier mensen helpen en daarmee je boterham verdienen. Wederzijds respect. Ik ben niets meer of beter dan een ander, maar dat geldt omgekeerd net zo. Ik kan en weet veel, maar soms ook niet alles. Dat zoek ik dan uit.

In mijn tijd als beroepsmilitair heb ik van het Ministerie van Defensie een aantal van de opleidingen mogen volgen die nodig waren voor mijn huidige werk als hypotheekadviseur in Enschede. Want ook als je er voor kiest om buiten Defensie te gaan werken, wordt er netjes voor je gezorgd. Tot op de dag van vandaag ben ik ze daar dankbaar voor. Daar kunnen veel andere bedrijven een voorbeeld aannemen.

Daarna heb ik ongeveer 12 jaar lang bij diverse lokale en landelijk werkende bank- en verzekeringsbedrijven gewerkt. In deze periode heb ik naast de nodige theoretische kennis ook veel praktijkervaring in de buiten- en binnendienst opgedaan. Ik heb daarbij gezien hoe het moet, maar ook hoe het (in mijn ogen) niet moet. Dan komt er ineens een moment dat er keihard deuren voor je gesloten worden, die er achteraf gezien uiteindelijk voor zorgen dat andere deuren weer opengaan. Dat was voor mij het moment om een lang gekoesterde wens waar te maken en voor mijzelf te beginnen.

In 2017 de stoute schoenen aangetrokken en een ondernemingsplan geschreven, WFT vergunning aangevraagd bij de AFM en van start gegaan. Om het hoofd boven water te houden en mijn gezin en mijzelf niet in de schulden te hoeven steken, heb ik bijna 2 jaar lang parttime gewerkt voor de Koninklijke Marine. Die mogelijkheid had ik natuurlijk vanwege mijn voorgeschiedenis daar. Een gedeelte van de week zat ik ’s avonds dus weer ouderwets, ver van huis op een legeringskamer in Den Helder. Overdag werken voor de marine en ’s avonds voor mijn bedrijf op een kazernekamer. Stiekem ook wel eens allebei tegelijk. Bij de Marine konden ze er wel om lachen. Daarnaast werkte ik in het weekend dan soms nog als evenementenbeveiliger. Niet altijd even leuk voor het thuisfront, maar we hebben het samen gered.

Inmiddels werk ik fulltime binnen mijn eigen bedrijf en werk ik alleen nog “hobbymatig” als reservist voor de Marine. Soms wat meer, soms wat minder.

Ik ben getrouwd en heb twee kleine kinderen. Net als bij veel andere jonge gezinnen een erg druk bestaan. Kinderspeelgoed in de ene hand, laptop of telefoon in de andere. In de vrije tijd die er overblijft probeer ik wat recreatief te sporten. Fietsen, motorrijden, hardlopen en wandelen. Lekker thuis zijn en tijd doorbrengen met het gezin en familie. Beetje tuinieren, prutsen en klussen. Ik eet graag schnitzel en patat en lust graag een biertje op zijn tijd. Niets spannends denk ik. Nou ja, misschien het reservist zijn bij de Koninklijke Marine dan.

Door een continu en intensief opleidingsprogramma voldoe ik ruimschoots aan alle wettelijke eisen die er aan mijn beroep gesteld worden. Daarnaast mag ik daar bovenop nog het keurmerk Erkend Financieel Adviseur ( vervolg op Erkend Hypotheekadviseur ) voeren.