WIE BEN IK?

In vaktaal ben ik erkend financieel adviseur of hypotheekadviseur, maar zelf vind ik dat te formeel klinken. Ik ben gewoon de man die de verzekeringen en hypotheek voor je regelt en je verder helpt bij financiële vraagstukken. Ik ben geen meneer of directeur. Ik ben gewoon John.

Na de middelbare school heb ik mijn jongensdroom waargemaakt en ben bij de Koninklijke Marine gaan werken. Daar heb ik op diverse varende eenheden als onderofficier in de commandocentrale gewerkt.

Veel van de wereld gezien, maar vooral de volgende zaken geleerd: Discipline, integriteit, loyaliteit, professionaliteit, respect voor mens en materieel, samenwerken en afspraken altijd nakomen.

Een man een man, een woord een woord. Normen en waarden die helaas in de bank- en verzekeringsbranche vaak ver te zoeken zijn, is mij opgevallen. Dat was voor mij één van de redenen om het nu zelf te gaan doen. Tegenwoordig ben ik trouwens nog steeds actief als reservist bij de Koninklijke Marine.

In mijn diensttijd heb ik een aantal van de opleidingen gevolgd die nodig waren voor mijn huidige werk als hypotheekadviseur in Enschede.

Daarna heb ik ongeveer 12 jaar lang bij diverse lokale en landelijk werkende bank- en verzekeringsbedrijven gewerkt. In deze periode heb ik naast de nodige theoretische kennis ook veel praktijkervaring in de buiten- en binnendienst opgedaan. Ik heb daarbij gezien hoe het moet, maar ook hoe het (in mijn ogen) niet moet. Dan komt er ineens een moment dat er keihard deuren voor je gesloten worden, die er achteraf gezien uiteindelijk voor zorgen dat andere deuren weer opengaan. Dat was voor mij het moment om een lang gekoesterde wens waar te maken en voor mijzelf te beginnen.

Door een continu en intensief opleidingsprogramma voldoe ik ruimschoots aan alle wettelijke eisen die er aan mijn beroep gesteld worden. Daarnaast mag ik daar bovenop nog het keurmerk Erkend Financieel Adviseur ( vervolg op Erkend Hypotheekadviseur ) voeren.

Ik ben getrouwd en heb twee kleine kinderen. Net als bij veel andere jonge gezinnen een erg druk bestaan. Kinderspeelgoed in de ene hand, laptop of telefoon in de andere. In de vrije tijd die er overblijft probeer ik wat recreatief te sporten. Fietsen, motorrijden, hardlopen en wandelen. Lekker thuis zijn en tijd doorbrengen met het gezin en familie. Beetje tuinieren, prutsen en klussen. Ik eet graag schnitzel en patat en lust graag een biertje op zijn tijd. Niets spannends denk ik. Nou ja, misschien het reservist zijn bij de Koninklijke Marine dan.

hypotheekadviseur enschede
maak een afspraak