Speciaal voor defensie personeel

Hypotheken en Verzekeringen voor medewerkers defensie

HYPOTHEKEN VOOR
DEFENSIE PERSONEEL

Is een hypotheek voor een militair of ander defensiepersoneel anders dan? Nee, gelukkig niet. Wel is er een groot verschil tussen een persoon met een burger werkgever en een militair voor wat betreft de acceptatie door een bank. Uit eigen ervaring als militair weet ik dat er altijd bijzonderheden te verwachten zijn als je voor defensie werkt. Dat is ook het leuke aan het beroep. Een defensie hypotheek is dus echt maatwerk.

VERZEKERINGEN VOOR DEFENSIE PERSONEEL

In het dagelijkse leven loop je veel risico’s. Gelukkig ben je daar niet de hele dag mee bezig. Dat zou namelijk geen prettig leven zijn.

Het is wel goed om je af en toe te beseffen welke risico’s je loopt zodat je daar eventueel maatregelen tegen kunt treffen. Een mogelijke maatregel is een verzekering defensie afsluiten.

Samen met mij, je eigen financieel adviseur, zet je periodiek alle risico’s en maatregelen even weer op een rijtje:

  • Wat is je situatie en wat is er aan veranderd;
  • Welke risico’s loop je;
  • Kun en/of wil je deze risico’s zelf (financieel) dragen;
  • Welke maatregelen kun en/of wil je treffen;
  • Is het te verzekeren met een verzekering defensie;
  • Wat kost een verzekering defensie afsluiten;
  • Wil je verzekering defensie of kies je een andere maatregel.

Zoals je ziet is een verzekering defensie personeel afsluiten niet altijd noodzakelijk. Voor veel mensen is het wel de meest eenvoudige en betaalbare oplossing. Maar er zijn tal van andere maatregelen die je kunt treffen om risico’s te verkleinen of te voorkomen. Ook dat zijn zaken waar een financieel adviseur rekening mee houdt. Een verzekering defensie is in mijn ogen een middel, geen doel. verzekering defensie kan een goed middel zijn voor risico’s die hierbij komen kijken.

Het militair zijn

Als militair loop je doorgaans meer risico’s dan een burger. Daar teken je voor en dat is ook je overtuiging. Helaas delen banken en verzekeraars deze overtuiging en enthousiasme niet. Die zien je als een wandelende IED.

Bij de meeste hypotheken wil je er bijvoorbeeld een overlijdensrisicoverzekering bij afsluiten om je thuisfront verzorgd achter te laten. Nu zijn er genoeg van deze verzekeringen defensie verkrijgbaar. Maar niet elke verzekeraar dekt alle oorzaken van een overlijden. Veel hypotheekadviseurs die geen “klik” hebben met militairen vragen gewoon de goedkoopste aan. Als militair loop je risico’s die veel verzekeraars in hun voorwaarden uitsluiten. In het vervelende scenario dat je wat overkomt als defensiepersoneel wil je toch wel dat je nabestaanden verzorgd achterblijven. De juiste overlijdensrisicoverzekering kiezen is dus essentieel. Als hypotheekadviseur voor militairen ken ik de juiste verzekeraars voor een verzekering defensie personeel, die past bij jouw situatie.

Door mijn eigen achtergrond als beroepsmilitair en mijn huidige nevenwerkzaamheden als reservist bij de Koninklijke Marine ben ik goed op de hoogte van de hypotheekmogelijkheden en verzekering defensie voor militairen en ander personeel van defensie. Ik weet waar je tegenaan loopt, ken de risico’s en kan de oplossingen hiervoor bieden. Naast de ontwikkelingen op hypotheek- en verzekeringsgebied volg ik de berichten over en voor defensiepersoneel op de voet.

Ben je onderweg, dan kunnen we aanvullend ook via andere kanalen communiceren. Denk hierbij aan webcam, social media, Whatsapp en de e-mail. Dan moet de bekende defensie WiFi natuurlijk wel een beetje meewerken. Ook kunnen we op een door jou gewenste locatie afspreken. Ik pas mij aan jouw situatie aan om zo samen de verzekering defensie en hypotheek mogelijkheden te bespreken.

John als financieeladviseur en reservist.

Foto’s zijn eigendom van het ministerie van defensie

Leuk zo’n aanbieding, maar wat betekent dat nu voor jou?

Als militair of burgermedewerker die op zoek is naar een hypotheek voor je nieuwe of bestaande woning, ben je natuurlijk op zoek naar een hypotheekadviseur die jou ook echt begrijpt. Een adviseur die jouw taal spreekt en weet tegen welke problemen en kansen jij aanloopt binnen Defensie.

Uiteraard is er op bijna elke hoek van de straat wel een hypotheekadviseur te vinden die je kan adviseren en helpen bij het afsluiten van een hypotheek. Maar net als bij zo veel andere beroepen heb je overal specialisten. Mensen die van bepaalde zaken net iets meer verstand hebben dan gemiddeld. Door mijn eigen ervaring in defensie kan ik jouw helpen voor een hypotheek defensie en verzekering defensie.

Als je een militair conflict hebt in het binnenland, ga je bijvoorbeeld niet de Koninklijke Marine er op af sturen met een fregat. Toch? Nou, zo werkt het met hypotheekadvies net zo. Daarbij moet gezegd worden dat ergens verstand van hebben, niet altijd hetzelfde is als weten waar je het over hebt en/of iets zelf meegemaakt hebben. Zeker dat laatste is in mijn ogen een belangrijk argument.

Zoals al op meerdere plekken op deze website te lezen ben ik zelf langere tijd beroepsmilitair geweest en sinds mijn dienstverlating bij Defensie gebleven als actieve reservist. Daardoor weet ik wat er binnen Defensie speelt en kan ik je bij een aantal zaken beter helpen dan een “normale” hypotheekadviseur. Ik kan jou helpen aan een unieke hypotheek, namelijk hypotheek militair. Er is zelfs een grote kans dat ik ineens naast je sta, lig of zit ergens op een kazerne of ander militair terrein.

Hoe werkt het dan?

Omdat ik het hypotheekadvies aan defensiepersoneel graag zo goed en voordelig mogelijk wil kunnen aanbieden, probeer ik de kosten aan mijn kant zo laag mogelijk te houden. Bij een hypotheek defensie kun je zelf bepalen hoe hoog je kosten zullen zijn.

Bij mij bepaal jij hoe je geholpen wilt worden. Wil je liever een gesprek bij je thuis of op een andere locatie? Dan is dat uiteraard mogelijk, maar je snapt denk ik ook wel dat mijn auto, net als die van jou, niet op lucht rijdt. Dan zal het tarief dus iets hoger komen te liggen.

Neem gerust vrijblijvend contact met mij om over dit onderwerp te praten.

Het voordeligste is het voor jou en mij als je hier op kantoor komt in Enschede. Misschien kun je het combineren met een dagje winkelen in Enschede of in Duitsland.

Maar… er is nog een manier. Gelukkig staat de technologie bij hypotheekadviseurs ook niet stil en bestaan er ook mooie flexibele oplossingen om onder andere militairen en defensiepersoneel te helpen bij hun hypotheek. Dit kan bij mij bijvoorbeeld door middel van “advies op afstand”. Hierbij kunnen we het hele of een gedeelte van het hypotheekadviestraject via de webcam doen. Hierbij kun jij meekijken op mijn scherm en kunnen we documenten via een beveiligde verbinding met elkaar delen. Zo kun jij goed geadviseerd worden voor jouw hypotheek defensie. Ook kun je mijn gezicht zien, maar dat is altijd even de vraag of je daar vrolijk van wordt.

Hiervoor heb jij alleen een webcam, computer en stabiele internetverbinding nodig. Dat kun je dus zelfs op de kazerne doen als de verbinding beetje meewerkt. Dat laatste, weet ik uit eigen ervaring, is niet altijd het geval. Je hoeft er dus in principe niets eens de deur voor uit.

Uiteraard kan het ook op andere manieren als je geen webcam hebt. Denk hierbij aan een combinatie van telefoon, e-mail, WhatsApp etc. Je mag mij op alle manieren benaderen. Net zo makkelijk. Veel collega’s zijn je al voorgegaan en hun referenties mag je gerust opvragen. Alles om jou de ideale hypotheek militair aan te bieden!

Bijzonderheden bij een hypotheek voor een militair

Flexibel Personeelssysteem: Je hebt als militair bijvoorbeeld verschillende type contracten. Het welbekende FPS ( Flexibel Personeelssysteem Defensie ). De fase waarin je loopbaan binnen defensie zich bevindt, bepaalt voor een groot gedeelte of je een hypotheek kunt afsluiten of niet.

hypotheek defensiepersoneel

FPS 1

Nadat je bent aangenomen zit je in FPS fase 1 en die duurt van het begin van je loopbaan tot en met de duur van de dienverplichting.

hypotheek defensiepersoneel

FPS 2

FPS fase 2 betreft de periode na afloop van de dienverplichting tot en met de einddatum in rang (manschap of kapitein).

hypotheek defensiepersoneel

FPS 3

FPS fase 3 krijg je nadat je doorstroombesluit is goedgekeurd zodat je door mag naar FPS fase 3. Deze periode eindigt bij het leeftijdsontslag.

Veel van huis

Je bent als militair veel van huis en hebt weinig tijd om je te verdiepen in een hypotheek of eindeloos adviseurs af te lopen. De periode dat je thuis bent is waardevol en die breng je liever anders door. Als je op uitzending of oefening bent is het helemaal lastig. Ook als je op de kazerne woont is het vaak moeilijk plannen. Ik pas mij zo veel mogelijk aan jouw wensen aan en zorg voor jouw ideale hypotheek defensie.

Toelages voor de hypotheek

Natuurlijk hebben burgers ook toelages op hun salaris, maar als militair heb je andere toelages. Sommige toelages mag je wel meenemen bij de aanvraag voor hypotheek militair. Dat kan een hoop uitmaken.

Jouw hypotheek- en verzekeringsadviseur

Door mijn eigen achtergrond als beroepsmilitair en mijn huidige nevenwerkzaamheden als reservist bij de Koninklijke Marine ben ik goed op de hoogte van de hypotheekmogelijkheden voor militairen en ander personeel van defensie. Ik weet waar je tegenaan loopt, ken de risico’s en kan de oplossingen hiervoor bieden. Naast de ontwikkelingen op hypotheek- en verzekeringsgebied volg ik de berichten over en voor defensiepersoneel op de voet.

Ben je onderweg, dan kunnen we aanvullend ook via andere kanalen communiceren. Denk hierbij aan webcam, social media, Whatsapp en de e-mail. Dan moet de bekende defensie WiFi natuurlijk wel een beetje meewerken. Of we spreken af op een door jouw gekozen locatie. Ik pas mij aan jouw situatie aan.

Er zijn ook andere adviseurs die “voor” militairen werken, maar in de meeste gevallen zijn dit zelf geen militairen en ook nooit militair geweest. Ik ben naast een collega (reserve) militair ook je hypotheekadviseur.

Heb je vragen over een hypotheek defensie / hypotheek militair, verzekering defensie personeel, starterslening of overige financiële zaken, neem dan vrijblijvend contact met mij op.

hypotheekadviseur enschede
hypotheek militair

Stichting Onbekende Helden

Stichting Onbekende Helden is een organisatie ontstaan vanuit het bedrijfsleven als praktische uiting van waardering voor onze veteranen die zich hebben ingezet voor de wereldwijde vrede, veiligheid en nationale vrijheid. Een veteraan is een (voormalig) militair die onder oorlogsomstandigheden heeft gediend en/of voor één of meerdere vredesoperaties naar het buitenland uitgezonden is geweest. Die militair kan bij ieder krijgsmachtdeel hebben gediend en zowel in detachementsverband of individueel uitgezonden zijn geweest. De veteranen verdienen deze waardering in de vorm van korting met veteranenpas of steun bij het vinden van een baan. Bonke Financieel Advies ondersteunt dit initiatief.

MAAK EEN AFSPRAAK

Het is erg belangrijk dat we eerst even informeel kennis maken. Wat houdt jou bezig? Wat zijn je wensen? Wat voor een type mens ben je? En omgekeerd natuurlijk ook want je vind het misschien ook wel prettig om te weten wie ik ben. Een klik hebben met elkaar vind ik wel belangrijk. Als adviseur Enschede vraag ik best veel informatie van je. Dat vertel je toch liever aan een adviseur waar je een beetje goed mee door één deur kan?