Hulp bij de belastingaangifte

Financieel Advies

BELASTINGAANGIFTE MAKKELIJKER GEMAAKT

Leuker kunnen we het niet maken….

De bekende slogan van de belastingdienst. Ondanks dat het tegenwoordig met de vooraf door de belastingdienst ingevulde belastingaangifte wel iets eenvoudiger is geworden, ervaren veel mensen het toch niet automatisch als makkelijker. Je moet er hoe dan ook even tijd voor nemen.

De verantwoording voor de belastingaangifte ligt altijd nog bij jezelf als je hem zelf invult. De door de belastingdienst ingevulde gegevens kunnen misschien in de tussentijd al weer veranderd zijn. Stuur je de belastingaangifte zonder er veel aandacht aan te besteden één op één door, dan bestaat er een risico dat je bijvoorbeeld in eerste instantie teveel belasting terug krijgt, welke je uiteraard later weer moet terug betalen, met rente.

Belastingaangifte laten doen…

Door mijn werk als financieel adviseur kom ik veel in aanraking met producten welke ook een fiscaal “sausje” hebben. Neem bijvoorbeeld een hypotheek, lijfrente of arbeidsongeschiktheidsverzekering. Daardoor weet ik er tot een zekere hoogte wel veel van af. Bij standaard belastingvragen of belastingaangiftes kan ik je zeker van dienst zijn. Je mag mij altijd vragen of ik iets voor je kan betekenen op dat gebied.

Heb ik het gevoel dat jouw specifieke situatie toch te ingewikkeld is voor mijn opleidings- en kennisniveau, dan kan ik je doorverwijzen binnen mijn netwerk van gespecialiseerde belastingadviseurs en administratiekantoren. Bijvoorbeeld naar mijn collega ex-militair Barry Holt. Hij regelt uw administratie met militaire precisie.

Gemak…

Net als bij het afsluiten van een verzekering, kun je een belastingaangifte ook zelf doen. Maar durf je het aan en heb je er zin in? Het zelf afsluiten van verzekeringen of hypotheek brengt namelijk net als het zelf invullen van je belastingaangifte risico’s met zich mee. Zoals hierboven al aangegeven ben je dan zelf verantwoordelijk voor wat je invult. Neem je een adviseur in de arm, dan neemt deze het risico geheel of gedeeltelijk van je over. Daarnaast levert het laten doen je een hoop gemak op.

Valt dus de blauwe brief weer op de mat of heb je een berichtje in “Mijn Belastingdienst” staan en kom je er niet uit? Bel of mail mij gerust.

Het is erg belangrijk dat we eerst even informeel kennis maken. Wat houdt jou bezig? Wat zijn je wensen? Wat voor een type mens ben je? En omgekeerd natuurlijk ook want je vind het misschien ook wel prettig om te weten wie ik ben. Een klik hebben met elkaar vind ik wel belangrijk. Als adviseur in Enschede vraag ik best veel informatie van je. Dat vertel je toch liever aan een adviseur waar je een beetje goed mee door één deur kan?