Motorverzekering

/Motorverzekering
Motorverzekering 2017-09-28T16:48:43+00:00

MOTORVERZEKERING

 

De motor. Voor de één is het een dagelijks vervoermiddel, voor de ander alleen een hobby. Maar één ding is zeker, het is leuk om te doen. Daar weet ik zelf ook alles van. Door het grote (diefstal) risico is het verstandig om een goede motorverzekering af te sluiten.

Voor wat betreft de motorverzekering heb je net als bij de auto de volgende soorten verzekeringen:

– WA
– WA + Beperkt Casco
– WA + Volledig Casco (Allrisk)

Een uitleg hiervan is terug te lezen bij het kopje autoverzekering.

Daarnaast heb je, afhankelijk van de verzekeraar een aantal aanvullende verzekeringen zoals
bijvoorbeeld:

– Opzittenden verzekering (bestuurder en passagier)
– Helm, kleding en schoenen (spreekt denk ik wel voor zich)
– Accessoires (bijvoorbeeld andere uitlaat en eventuele extra opties)
– Pechhulp (vergelijkbaar met de wegenwacht)
– Rechtsbijstand

Net als bij ieder ander motorrijtuig is de WA (wettelijke aansprakelijkheid) verplicht. De andere dekkingen zijn onder andere afhankelijk van je eigen budget, wensen en / of leeftijd van de motor.

Voor de meeste mensen is de motor een hobby object en hebben ze er doorgaans een auto naast. De doorgewinterde motorrijder heeft soms alleen een kleine auto voor de wintermaanden als er gestrooid wordt.

Korting

 

Het is voor mensen, die ook een auto verzekerd hebben, mogelijk om de schadevrije jaren van de autoverzekering te koppelen aan de motorverzekering. Hierdoor profiteer je meteen van een hoge korting. Wel is het zo dat de beide voertuigen bij dezelfde verzekeraar of assuradeur verzekerd moeten zijn. Bij schades worden de beide voertuigen overigens wel apart van elkaar gezien. Er zitten daar dus geen nadelen aan. Vanaf het moment dat je de motor verzekerd, bouw je uiteraard ook op de motor zelf schadevrije jaren op.

Winterstop/zomertijd

 

Voor de motorrijder die alleen in de zomermaanden de weg op gaat kan het premie schelen om de winterstop of zomertijdregeling te nemen. Bij de zomertijdregeling mag je feitelijk alleen de weg op als de zomertijd op de klok van toepassing is. De winterstop duurt van 1 december tot 1 maart.

Heb je de motor casco verzekerd, dan blijft deze dekking overigens wel van kracht gedurende deze periodes. Stelen ze bijvoorbeeld de motor uit je schuur, dan is dat gewoon verzekerd. Maar ga je er de openbare weg mee op, dan is er geen dekking.

Rijvaardigheid

 

Er zijn verzekeraars die goed opgeleide motorrijders belonen met extra korting. Heb je een rijvaardigheidscertificaat dan kan dat dus interessant zijn om te vermelden. Motorrijden blijft altijd een risicovolle hobby, dus even los van de korting op de motorverzekering is een rijvaardigheidscursus altijd aan te raden.

Wil je meer weten over alle mogelijkheden? Neem dan gerust contact op. Of je nu een verzekering zoekt voor een Harley-Davidson, Triumph, Yamaha of een ander merk. Ik help je graag.

Hypotheek adviseur in Enschede