Duitsland Hypotheek

/Duitsland Hypotheek
Duitsland Hypotheek 2017-11-11T11:53:35+00:00

Duitsland hypotheek

Hier in de grensstreek Enschede / Gronau of Euregio kijken we niet raar op van een witte kentekenplaat, of D sticker in het straatbeeld. Een Duitsland hypotheek of een huis kopen in Duitsland is dus ook vrij normaal geworden.

Al jarenlang zijn wij Twentenaren gewend aan de omgang en het contact met Duitsers. Natuurlijk hebben we ook zo onze (menings) verschillen, maar eigenlijk lijken we best veel op elkaar. We zijn gewend aan elkaars taal, cultuur en doen graag boodschappen in elkaars supermarkten.

Niet zo gek dus dat veel Nederlanders ook kijken naar huizen en hypotheken in Duitsland. Er is een periode geweest dat grote groepen Nederlanders emigreerden naar Duitsland. Wonen in Duitsland is niets vreemds meer. De belangrijkste redenen zijn vaak:

– Huizen zijn goedkoper en groter;
– Hypotheekrente is lager;
– Veel meer ruimte;
– Autorijden is goedkoper;
– Kinderbijslag is hoger;
– Oude normen en waarden gelden nog;

Natuurlijk kloppen veel van bovengenoemde redenen. Maar het is en blijft emigreren naar Duitsland met alle voor- en nadelen die daarbij horen. Er komt dus een hoop bij kijken. Vaak wordt er gedacht dat zo lang je maar in Nederland blijft werken er nauwelijks iets veranderd. Dat is helaas niet helemaal waar.

Duitsland hypotheek

Huis in Duitsland kopen

Door mijn eigen ervaring met een huis kopen in Duitsland, kan ik je op weg helpen bij deze stap. Ik wijs je op de mogelijkheden van het wonen in Duitsland, maar ook op de regels, nadelen en valkuilen. Op het internet zijn genoeg websites te vinden waar je huizen in Duitsland kunt vinden. Veel Duitse makelaars, hebben de Nederlanders ontdekt. Ook zijn er makelaars in Nederland die huizen in Duitsland aanbieden. Het zoeken naar een Duitsland hypotheek op het internet is een stuk lastiger. In Duitsland werken ze op het gebied van hypotheken helaas nog niet zo transparant als in Nederland. Bijna elke vestiging van een bank in Duitsland heeft een ander acceptatiebeleid. De voorwaarden van een Duitsland hypotheek kunnen dus van stad tot stad verschillen. Ga je die allemaal bezoeken?

Duitsland hypotheek

Ik kan je in contact brengen met hypotheekadviseurs in Duitsland. Deze werken voor diverse bekende Duitse banken en regelen een hypotheek naar Duits model voor je. De rente van een Duitsland hypotheek is meestal een stukje lager dan in Nederland.

In het Nederlands leggen we je samen uit hoe een Duitsland hypotheek en het kopen van een huis in Duitsland werkt. Ook de mondelinge en schriftelijke communicatie met Duitse makelaars en notarissen wordt voor je geregeld. In Duitsland werkt alles toch net even anders dan in Nederland. In tegenstelling van wat je zou verwachten, is het een stuk bureaucratischer en formeler dan in Nederland.

Ben je dus op zoek naar een Duitsland hypotheek of een huis in Duitsland, neem dan gerust contact met mij op.