AANSPRAKELIJKHEID

Verzekeringen voor particulieren

AANSPRAKELIJKHEIDSVERZEKERING

Niet verplicht, maar eigenlijk één van de belangrijkste verzekeringen die er is.

Deze aansprakelijkheidsverzekering particulieren (AVP) wordt in het dagelijks leven vaak de WA verzekering genoemd. Dat is helaas niet juist. De WA (wettelijke aansprakelijkheid) is alleen voor motorrijtuigen. Maar goed, een goede adviseur weet wat je bedoeld. Ook het feit dat de aansprakelijkheidsverzekering particulieren niet verplicht is, is vaak onbekend.

In het dagelijks leven kun je al snel in situaties terecht komen waar je aansprakelijk gesteld kunt worden.
Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan:

– Je stoot ergens iets om
– Je kinderen maken iets kapot bij een ander
– Een huisdier bijt een voorbijganger
– Tijdens het fietsen raak je auto en veroorzaakt lakschade

Je ziet dat het nogal veel kan zijn, waar je aansprakelijk voor bent. Je eigen handelen of nalaten, maar ook dat van je huisdieren en kinderen.wa verzekering

In de praktijk zijn het meestal kleine schades waar je aan denkt. Daar kom je financieel wel overheen. Maar in het voorbeeld van een huisdierenbeet kan het al snel erg duur worden. Het slachtoffer moet naar de huisarts en / of ziekenhuis, kan misschien een paar dagen niet werken waardoor de werkgever weer inkomsten mis loopt en ga zo maar door. Dat kan aardig in de papieren lopen.

De particuliere aansprakelijkheidsverzekering zorgt ervoor dat je wereldwijd gedekt bent. Hierdoor kun je toch een stuk prettiger de straat op. De premie is naar verhouding erg betaalbaar. Daar kun je de ellende niet voor hebben.

Heb je een (klein) bedrijfje? Dan dekt deze verzekering die zakelijke aansprakelijkheidskwesties overigens niet. Hiervoor moet je toch echt een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten.

Afhankelijk van de verzekeraar zijn er soms nog wel wat extra zaken meeverzekerd. Bijvoorbeeld de aansprakelijkheid van kleine vaartuigen, zitmaaiers etc. Om zeker te weten dat je situatie goed verzekerd is, doe je er verstandig aan om altijd even contact op te nemen met mij. Ik help je graag verder.

Collectief

Soms zijn er wel situaties dat er een soort van verplichte aansprakelijkheidsverzekering is. Dit kom je bijvoorbeeld tegen in rusthuizen, verzorgingstehuizen, of andere instellingen. De instellingen willen niet zelf het risico lopen dat er bewoners onverzekerd rondlopen. Daarom sluiten ze vaak een collectieve verzekering af voor alle bewoners. Deze premie zit dan in de servicekosten verwerkt.

MAAK EEN AFSPRAAK

Het is erg belangrijk dat we eerst even informeel kennis maken. Wat houdt jou bezig? Wat zijn je wensen? Wat voor een type mens ben je? En omgekeerd natuurlijk ook want je vind het misschien ook wel prettig om te weten wie ik ben. Een klik hebben met elkaar vind ik wel belangrijk. Als adviseur vraag ik best veel informatie van je. Dat vertel je toch liever aan een adviseur waar je een beetje goed mee door één deur kan?