Aansprakelijkheidsverzekering

Zakelijke verzekeringen

AansprakelijkheidsVERZEKERING ZAKELIJK

De aansprakelijkheidsverzekering bedrijven, ook wel AVB genoemd is het zakelijke alternatief voor de particuliere aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Zit daar een verschil in dan? Jazeker, een groot verschil.

Of je nu als ZZP-er aan de slag gaat of als bedrijf met werknemers, maakt in dit geval niet uit. Zodra je werkzaamheden als zelfstandige verricht is er geen dekking op je AVP.

Wat dekt de bedrijfsaanprakelijkheidsverzekering?

De dekking van de AVB is in de moderne varianten vrij ruim te noemen. Standaard dekt deze verzekering schade veroorzaakt door de ondernemer en zijn personeel aan zaken van anderen en personen. Bijvoorbeeld bij een klant per ongeluk een meubelstuk omstoten of bij een klant letselschade veroorzaken door een rondvliegend stuk gereedschap.

Afhankelijk van de verzekeraar kan de aansprakelijkheidsverzekering bedrijven ook dekking bieden voor:

  • Werkgeversaansprakelijkheid
  • Productaansprakelijkheid
  • Milieuschade

Vaak zijn bovengenoemde uitbreidingen tegen premieopslag mogelijk. Afhankelijk van het verzekerde bedrijf en de verzekerde werkzaamheden.

Werkgeversaansprakelijkheid

Heb je personeel in dienst? Dan ben je als werkgever gedurende de tijd dat ze werkzaam zijn en tijdens woon-werk verkeer mogelijk aansprakelijk voor hun handelen en nalaten. Hierover zijn tal van rechtszaken geweest, welke in het nadeel van de werkgever hebben uitgepakt. Dit is dus zeker een nuttige uitbreiding op de AVB.

Productaansprakelijkheid

Niets mooiers dan zelf een product ontwerpen en produceren. Helaas kan zo’n product ook een keer een defect hebben dat al tijdens de productie of ontwerp is ontstaan. Hiervoor ben je als producent ( of mogelijk zelfs als importeur ) aansprakelijk te stellen.

Milieuschade

Werk je met gevaarlijke stoffen? Dan loop je het risico dat je naast schade aan de spullen van je klant ook schade aan het milieu veroorzaakt. Het milieu wordt steeds belangrijker gevonden en er zijn genoeg voorbeelden welke schade aan het milieu aangebracht kan worden. Denk bijvoorbeeld aan vloeistoflekkages etc.

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering bedrijven

Dat kost toch veel geld? Tja, verzekeringen zijn niet gratis. Maar de premie is gebaseerd op de werkzaamheden van je bedrijf en de resultaten. Je betaalt de premie dus naar verhouding. Hoe hoger het risico en hoe hoger de omzet, hoe hoger de premie.

Maar niet verzekeren is eigenlijk ook geen optie. Ten eerste blijft je klant misschien met een onbetaalde schade zitten omdat je het schadebedrag zelf niet kunt betalen. Ten tweede zal dit negatief uitwerken op je goede naam en in het geval van een rechtszaak zelfs het einde van je bedrijf kunnen betekenen. Zeker bij de kleine bedrijven ( ZZP-er, VOF en eenmanszaak ) kan dit zelfs nog doorwerken in privé.

Wat kost dat dan, zo’n AVB

Dat is afhankelijk van een aantal zaken. Hieronder een aantal premiebepalende factoren:

  • Werkzaamheden bedrijf
  • Omvang bedrijf
  • Werkgebied
  • Omzet
  • Jaarloon
  • Aantal werknemers
  • Verzekerde bedragen.

Voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en / of offerte kun je altijd even contact met mij opnemen. Ik hoor graag wat voor een leuk bedrijf je hebt en wat ik voor je kan betekenen. En omgekeerd misschien ook!

MAAK EEN AFSPRAAK

Het is erg belangrijk dat we eerst even informeel kennis maken. Wat houdt jou bezig? Wat zijn je wensen? Wat voor een type mens ben je? En omgekeerd natuurlijk ook want je vind het misschien ook wel prettig om te weten wie ik ben. Een klik hebben met elkaar vind ik wel belangrijk. Als adviseur in Enschede vraag ik best veel informatie van je. Dat vertel je toch liever aan een adviseur waar je een beetje goed mee door één deur kan?