CARAVANVERZEKERING

Verzekeringen voor particulieren

VERZEKERING CARAVAN

Wereldwijd zijn wij Nederlanders bekend als caravanland. Zeker onze oosterburen drijven er graag de spot mee. Maar langzaam maar zeker neemt het gebruik van caravans en campers overal in Europa toe. Eigenlijk helemaal zo gek nog niet, die Nederlanders. Een caravan kan alles bij elkaar best veel kosten, een caravanverzekering afsluiten is daarom helemaal geen slecht idee.

Met caravan wordt in dit geval zowel de toer als stacaravan bedoeld. Omdat de toercaravan het meeste voorkomt, neem ik die even als voorbeeld.

Bij een caravanverzekering heb je doorgaans de volgende dekkingen:

– Brand / Diefstal
– Stormschade
– Hagelschade

Deze dekkingen tellen bij elkaar op. Je begint dus bij Brand / Diefstal en breidt de dekking naar behoefte uit. Dit is onder andere afhankelijk van je budget, wensen en leeftijd van de caravan.

De aansprakelijkheid is bij de caravan een apart iets. Als de caravan gekoppeld is aan de auto, dan valt de caravan voor wat betreft de aansprakelijkheid onder de autoverzekering. Als de caravan ontkoppeld is, dan valt de aansprakelijkheid, afhankelijk van je verzekeraar of onder de particuliere aansprakelijkheidsverzekering en / of onder de caravanverzekering.

Aanvullende dekkingen

Net als bij veel andere verzekeringen heb je ook bij de caravanverzekering, afhankelijk van de verzekeraar een behoorlijk aantal aanvullende verzekeringen.
Bijvoorbeeld:

Caravan verzekeren Enschede– Nieuwwaarde / aanschafwaarderegeling
– Voortent / luifel
– Inventaris
– Accessoires
– Particuliere verhuur
– Rechtsbijstand
– Vervangend vervoer
– Pechhulp

Veel van de bovengenoemde aanvullende dekkingen spreken voor zich. Een caravan wordt vaak kaal gekocht en direct bij aanschaf of gedurende het gebruik aangekleed met allerlei opties. Te beginnen bij de potjes en pannetjes en te eindigen bij een luxe voortent en als je het helemaal mooi wilt hebben, een mover om de caravan makkelijk om de plaats te zetten. Gemak dient de mens!

Wil je de caravan goed verzekeren? Vergeet dan alle aangebrachte extra’s niet. Deze zijn meestal niet standaard meeverzekerd.

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem dan gerust contact met mij op. Het is dan wel handig om alle gegevens van de caravan bij de hand te hebben.

MAAK EEN AFSPRAAK

Het is erg belangrijk dat we eerst even informeel kennis maken. Wat houdt jou bezig? Wat zijn je wensen? Wat voor een type mens ben je? En omgekeerd natuurlijk ook want je vind het misschien ook wel prettig om te weten wie ik ben. Een klik hebben met elkaar vind ik wel belangrijk. Als adviseur vraag ik best veel informatie van je. Dat vertel je toch liever aan een adviseur waar je een beetje goed mee door één deur kan?