Begeleiding bij de aankoop

Mogelijkheden bij hypotheken

De meest logische eerste stap bij de aankoop van een woning is toch even contact op te nemen met mij als hypotheekadviseur om te laten berekenen wat je hypotheekmogelijkheden zijn, alvorens bij huizen te gaan kijken.

Ben je nu ook makelaar John? Nee, dat ben ik niet en ga ik ook zeker niet beweren te zijn. Ik ben bouwkundig niet volledig onderlegd en / of opgeleid. Maar als hypotheekadviseur heb ik natuurlijk wel verstand van het aan- en verkoopproces van een woning. Bij aankoopbegeleiding kan ik je daarom wel van dienst zijn. De meest logische eerste stap bij de aankoop van een woning is toch even contact op te nemen met mij als hypotheekadviseur om te laten berekenen wat je hypotheekmogelijkheden zijn, alvorens bij huizen te gaan kijken. Misschien wel leuk om eens uit nieuwsgierigheid bij een ander in huis binnen te kijken, maar als je het niet kunt betalen ook weer een beetje zonde van je tijd. Ook makelaars kunnen hier vaak niet om lachen. Kom je later nog een keer bij dezelfde makelaar voor een andere woning, grote kans dat hij of zij je niet meer zo graag ziet komen.

“Waarom een adviseur”

Ik ben geen bouwkundige. Op dat vlak kan ik je dus niet helpen. Maar omdat je bij de aankoop van een woning toch snel geneigd bent om op de spreekwoordelijke “roze wolk” te gaan zitten, ben ik als hypotheekadviseur wel in de buurt om je weer met de voetjes op de grond te zetten en daar waar nodig specialisten in te schakelen. In een opwelling een verkeerd huis kopen en een hypotheek afsluiten is wel wat anders dan de bekende miskoop in een kledingwinkel.

Dienstverlening

Als aanvulling op mijn dienstverlening met betrekking tot hypotheken bied ik aankoopbegeleiding aan. Daar waar je dat wenst en nodig hebt, kijk en denk ik met je mee. Hierbij kun je denken aan de volgende zaken:

  • Begeleiding bij de bezichtiging van de woning. Ik ben je onafhankelijke extra setje ogen en oren. Zonder roze bril kijk ik kritisch naar de woning die je bezoekt. Door jarenlange ervaring weet ik waar je op moet letten of op door moet vragen;
  • Begeleiding bij het onderhandelingsproces met de verkoper en / of makelaar;
  • Inschakelen van eventuele experts ( bouwkundige, aannemer etc. );
  • Bewaken van je budget;
  • Controle van het (voorlopige) koopcontract;
  • Controle op naleven van afspraken door de verschillende partijen;
  • Communicatie verzorgen tussen de diverse partijen;
  • Begeleiding bij de oplevering van de woning en nogmaals controle van de gemaakte afspraken ter plaatse ( werkzaamheden, garantiebewijzen, staat van de woning etc. );
  • Aanwezig bij de notaris.
  • Etc. Etc.

MAAK EEN AFSPRAAK

Het is erg belangrijk dat we eerst even informeel kennis maken. Wat houdt jou bezig? Wat zijn je wensen? Wat voor een type mens ben je? En omgekeerd natuurlijk ook want je vind het misschien ook wel prettig om te weten wie ik ben. Een klik hebben met elkaar vind ik wel belangrijk. Als adviseur vraag ik best veel informatie van je. Dat vertel je toch liever aan een adviseur waar je een beetje goed mee door één deur kan?