Starterslening Enschede

/Starterslening Enschede
Starterslening Enschede 2017-09-23T20:25:34+00:00

Starterslening Enschede

Het is een aanvullende lening, die bovenop een “normale” hypotheek komt.

Als starter op de woningmarkt is het soms lastig om een geschikte en betaalbare woning te vinden. Soms is er gewoon geen huis in de juiste prijsklasse beschikbaar of je komt eigen middelen te kort.

In samenwerking met het Stimuleringsfonds volkshuisvesting (SVn) bieden veel gemeentes daarom de starterslening aan. Ook wordt deze hypotheek wel eens de startershypotheek genoemd. Zo komt misschien toch je eerste woning binnen bereik!

Aankoopbegeleiding hypotheek Enschede hypotheekadviseur hypotheekadvies

Wat is een starterslening

Het is een aanvullende lening, die bovenop een “normale” hypotheek komt. Doordat deze starterslening alleen in combinatie gesloten kan worden met een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is het een betrouwbare constructie.

De starterslening bestaat uit 2 delen:
1. Een leningdeel dat annuïtair wordt afgelost: De starterslening zelf;
2. Een leningdeel dat oploopt: De combinatielening.
De eerste 3 jaar heb je van beide leningdelen geen maandlasten.

Dienstverlening

Is een starterslening voor mij mogelijk

Om te kunnen bepalen of je in aanmerking komt voor een starterslening, is het noodzakelijk dat de gemeente waar je wilt gaan wonen, deze starterslening (nog) verstrekt. De informatie hierover is vaak lastig te vinden. Gelukkig kun je altijd bij mij terecht voor onafhankelijk hypotheekadvies. Ik ben op de hoogte van alle mogelijkheden en deelnemende gemeentes. Ook begeleid ik je bij het aanvragen van de starterslening, mocht deze voor jou beschikbaar zijn.

Advies

Ben je starter op de huizenmarkt en benieuwd of je in aanmerking komt voor een starterslening in Enschede of een andere gemeente? Neem dan vrijblijvend contact met mij op voor een afspraak en een hypotheekberekening.

Uiteraard zijn er genoeg rekenmodules op internet te vinden waar je een berekening kunt maken voor een starterslening of startershypotheek, maar deze zijn doorgaans niet correct omdat er met gemiddelden wordt gerekend.

Wees niet teleurgesteld als je niet in aanmerking komt voor een starterslening. Er zijn namelijk nog andere mogelijkheden om alsnog je droomhuis te bereiken. Die bespreek ik graag met je.