Starterslening

Hypotheken en Advies

STARTERSLENING ENSCHEDE

Het is een aanvullende lening, die bovenop een “normale” hypotheek komt.

Als starter op de woningmarkt is het soms lastig om een geschikte en betaalbare woning te vinden. Soms is er gewoon geen huis in de juiste prijsklasse beschikbaar of je komt eigen middelen te kort.

In samenwerking met het Stimuleringsfonds volkshuisvesting (SVn) bieden veel gemeentes daarom de starterslening aan. Ook wordt deze hypotheek wel eens de startershypotheek genoemd. Ook wordt de starterslening in Enschede en andere gemeentes aangeboden. Zo komt misschien toch je eerste woning binnen bereik!

“Wat is een starterslening?”

Het is een aanvullende lening, die bovenop een “normale” hypotheek komt. Doordat deze starterslening alleen in combinatie gesloten kan worden met een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is het een betrouwbare constructie.
De starterslening bestaat uit 2 delen:

1. Een leningdeel dat annuïtair wordt afgelost: De starterslening zelf;

2. Een leningdeel dat oploopt: De combinatielening

De eerste 3 jaar heb je van beide leningdelen geen maandlasten,

Is een starterslening voor mij mogelijk?

Om te kunnen bepalen of je in aanmerking komt voor een starterslening, is het noodzakelijk dat de gemeente waar je wilt gaan wonen, deze starterslening (nog) verstrekt. De informatie hierover is vaak lastig te vinden. Gelukkig kun je altijd bij mij terecht voor onafhankelijk hypotheekadvies. Ik ben op de hoogte van alle mogelijkheden en deelnemende gemeentes. Ook begeleid ik je bij het aanvragen van de starterslening, mocht deze voor jou beschikbaar zijn.

Advies

Ben je starter op de huizenmarkt en benieuwd of je in aanmerking komt voor een starterslening in Enschede of een andere gemeente? Neem dan vrijblijvend contact met mij op voor een afspraak en een hypotheekberekening.

Uiteraard zijn er genoeg rekenmodules op internet te vinden waar je een berekening kunt maken voor een starterslening in Enschede of startershypotheek, maar deze zijn doorgaans niet correct omdat er met gemiddelden wordt gerekend.

Wees niet teleurgesteld als je niet in aanmerking komt voor een starterslening in Enschede. Er zijn namelijk nog andere mogelijkheden om alsnog je droomhuis te bereiken. Die bespreek ik graag met je.

MAAK EEN AFSPRAAK

Het is erg belangrijk dat we eerst even informeel kennis maken. Wat houdt jou bezig? Wat zijn je wensen? Wat voor een type mens ben je? En omgekeerd natuurlijk ook want je vind het misschien ook wel prettig om te weten wie ik ben. Een klik hebben met elkaar vind ik wel belangrijk. Als adviseur in Enschede vraag ik best veel informatie van je. Dat vertel je toch liever aan een adviseur waar je een beetje goed mee door één deur kan?