DUOWONEN: HOE WERKT HET?

Hypotheken en Advies

DUOWONEN

Met Duowonen zet je grond om in geld

DIT IS DUOWONEN

Kun je extra financiële ruimte goed gebruiken? Of heb je het zelfs hard nodig? Dan is verhuizen vaak de enige manier om de waarde van je koopwoning in geld om te zetten. Dat is zonde, want waarschijnlijk wil je gewoon in je eigen vertrouwde huis blijven wonen. Je hebt vermogen in je koopwoning zitten, maar het zit eigenlijk ‘opgesloten’ in de grond en stenen, je kunt er niet zomaar bij zonder eerst te verhuizen.

Daarom is er nu Duowonen. Hiermee verkoop je alleen de grond onder de woning. Zo krijg je meer financiële ruimte zonder te verhuizen. Je kunt dat geld bijvoorbeeld gebruiken om:

– De woning te verbouwen en / of in te richten;
– Aan je kinderen te schenken om bijvoorbeeld een eerste huis te kopen;
– Aan iets anders leuks besteden (auto, vakantie etc. ).

Met Duowonen kun je dus langer genieten van de gemakken van je eigen vertrouwde huis.

ZO WERK HET

Met Duowonen kun je een deel van de waarde van de woning omzetten in geld.
Je verkoopt de grond onder de woning, lost daarmee een eventueel restant van de hypotheek af, en mag met de rest van het geld doen wat je wilt. Verder betaal je een maandelijkse vergoeding voor het gebruik van de grond.
Het resultaat: Je kunt gewoon in je huis blijven wonen en toch genieten van meer financiële ruimte.

WAAROM DUOWONEN?

  • Meer financiële ruimte;
  • Zelf bepalen waar je het geld aan uitgeeft;
  • In je huis blijven wonen.

MAAK EEN AFSPRAAK

Het is erg belangrijk dat we eerst even informeel kennis maken. Wat houdt jou bezig? Wat zijn je wensen? Wat voor een type mens ben je? En omgekeerd natuurlijk ook want je vind het misschien ook wel prettig om te weten wie ik ben. Een klik hebben met elkaar vind ik wel belangrijk. Als adviseur in Enschede vraag ik best veel informatie van je. Dat vertel je toch liever aan een adviseur waar je een beetje goed mee door één deur kan?