BROM- EN SNORFIETS

Verzekeringen voor particulieren

BROM- EN SNORFIETS VERZEKERING

Onder deze naam kun je ook de snorfiets rekenen. Uiteraard kun je voor waar fiets staat ook scooter lezen. De klassieke brom- en snorfiets zie je niet veel meer. Tegenwoordig is de brom- en snorscooter populairder geworden. Ook zijn er modellen die er uitzien als (kleinere) replica’s van racemotoren. Een goede bromfietsverzekering is soms een hele zoektocht.

DEKKINGEN

Ook hier kun je voor de basisdekkingen kijken bij de uitleg over de autoverzekering. In grote lijnen komen de dekkingen hiermee erg overeen. Vaak heten ze wel anders. Volledig Casco wordt bijvoorbeeld samen diefstal / beschadiging en aanrijding genoemd. Beperkt Casco is vaak alleen diefstal. Doorgaans heb je dus net als bij de auto, drie keuzes. Opbouwend qua dekking.

Omdat bromfietsen vaak door jonge bestuurders worden bereden en de premies voor diefstal- en aanrijdingsdekking naar verhouding nogal hoog zijn voor de “jonge” portemonnee, zie je de WA dekking het vaakst voorbij komen. Deze soort bromfietsverzekering is wettelijk verplicht. Sinds de invoering van het kenteken is een brom- en snorfiets een motorrijtuig en kent daarom een verplichte bij het RDW geregistreerde verzekering. Niet verzekeren betekent een hoge boete. Van dat boetebedrag kun je een paar avondjes leuk stappen in Enschede. Wel verzekeren dus! Ook als je de bromfiets koopt, aanmeld bij het postkantoor en alleen in de schuur zet. Het RDW ziet het verschil niet als jij het niet doorgeeft.

Veel verzekeraars bieden geen bromfietsverzekering meer aan, het kan dus soms best een hele zoektocht zijn.

Bromscooter en snorscooter verzekeren tegen diefstal

SLOT

Als je de brom- of snorfiets ook tegen diefstal of hoger wilt verzekeren is een extra slot, naast het stuurslot vaak verplicht. Brom- en snorfietsen worden door hun populariteit, relatief lage gewicht en compacte formaat makkelijk gestolen. Met twee sterke personen til je een brommer gemakkelijk een bestelbusje in. Daarom moet er minstens een stevig extra slot op. Dat mag van alles zijn. Een ketting, spiraal of schijfremslot ,mits deze voldoet aan een door de verzekeraar vermelde beveiligingsnorm. Bijvoorbeeld de ART 4 norm. Een goede fietsenwinkel of motorzaak in bijvoorbeeld Enschede of Glanerbrug kan je hierin adviseren. Je bromfiets ergens aan vast maken is eigenlijk de beste beveiliging. Want alleen een ketting door het wiel zorgt er misschien wel voor dat ze er niet mee wegrijden, maar optillen kan nog steeds. De ketting verwijderen ze later in alle rust ergens anders.

AANVULLENDE DEKKINGEN

Een opzittenden verzekering zorgt er voor dat jij als bestuurder en je passagier een schadevergoeding krijgen als je door een ongeval blijvend invalide raakt of komt te overlijden. Rechtsbijstand en soms zelfs pechhulp zijn ook mee te verzekeren. Zeker bij alleen een WA verzekering, is een verhaalsrechtsbijstand verzekering zeker aan te raden.

WAARSCHUWING

Wat vaak niet zo algemeen bekend is, is het feit dat het opvoeren van een brom- of snorfiets kan leiden tot het vervallen van dekking op je bromfietsverzekering. Bij het veroorzaken van een schade zal je deze zelf moeten betalen. Bij een simpele aanrijding valt dit misschien nog mee, maar bij letsel kan dit behoorlijk in de papieren lopen. Zoiets kan je levenslang financieel achtervolgen. Even los van het veroorzaakte leed bij het slachtoffer. Ook de politie in Enschede en de rest van het land controleert hierop met de beruchte rollerbank.

MAAK EEN AFSPRAAK

Het is erg belangrijk dat we eerst even informeel kennis maken. Wat houdt jou bezig? Wat zijn je wensen? Wat voor een type mens ben je? En omgekeerd natuurlijk ook want je vind het misschien ook wel prettig om te weten wie ik ben. Een klik hebben met elkaar vind ik wel belangrijk. Als adviseur vraag ik best veel informatie van je. Dat vertel je toch liever aan een adviseur waar je een beetje goed mee door één deur kan?