Bestelautoverzekering

Zakelijke verzekeringen

VERZEKERING VOOR BESTELAUTO

Bij de personenauto verzekering heb ik al een groot gedeelte van de mogelijke verzekeringsdekkingen besproken. De bestelauto wijkt hier niet heel veel van af. De keuze qua basisdekkingen is bij een bestelautoverzekering gelijk. Maar daarnaast heb je een aantal specifieke dekkingen en aandachtspunten die je bij een personenauto niet tegen komt.

Belettering en extra uitrusting

Natuurlijk heb je bij een personenauto ook extra accessoires welke je mee kunt verzekeren. Hierbij kun je denken aan een trekhaak of andere velgen. Zitten deze er niet af-fabriek op, dan zijn ze in principe niet meeverzekerd als je dat niet vermeld bij de aanvraag. Bestelauto’s hebben vaak erg veel extra opties. Een ondernemer of ZZP-er koopt de bestelauto “kaal” van de garage, bijvoorbeeld in Enschede. Maar beetje afhankelijk van wat hij of zij voor werk doet, moet er nog van alles aan verspijkerd worden. Een timmerman of klusjesman heeft bijvoorbeeld een afgetimmerde bestelbus nodig met stellingen en vakken voor allerlei gereedschap en andere materialen. Daarnaast wil hij of zij natuurlijk een beetje reclame maken en heeft de bus laten beletteren. Als deze bestelauto in Enschede of ergens anders gestolen wordt en deze extra’s niet zijn meeverzekerd ,dan vergoed de verzekeraar alleen de
diefstal van de bestelauto. De extra opties moeten dan weer uit eigen zak betaald worden.

Eigen vervoer

Bestelauto verzekeren EnschedeZoals hierboven al besproken heeft een ondernemer of ZZP-er vaak veel spullen bij zich in een bestelauto. Dat kunnen de vaste attributen zijn zoals stellingen, maar ook los materiaal en gereedschap. Ook moderne bedrijfsmiddelen zoals laptop en tablet horen hier bij.

Als je ondernemer bent is dit geen inboedel, dus is er geen dekking op je inboedelverzekering mochten ze de auto open breken. Alles bij elkaar vertegenwoordigen deze spullen vaak toch een grote waarde. Deze zaken moeten, indien gewenst, apart meeverzekerd worden op een eigen vervoerverzekering.

Deze verzekering dekt onder andere het risico van diefstal en beschadiging terwijl de zaken in de auto liggen. Afhankelijk van de soort en waarde van de spullen, kan het zijn dat er door de verzekeraar aanvullende beveiligingseisen aan de bestelauto gesteld worden. Soms moet de auto zelfs ’s nachts achter een hek of in een afgesloten ruimte gestald worden.

Stel je bent bijvoorbeeld een klusjesman en hebt veel geld geïnvesteerd in duur gereedschap. Je komt ’s avonds laat moe terug van een klus in Glanerbrug en hebt geen zin meer om de dure machines uit je bus te tillen. Die nacht breekt er iemand de bestelauto open en neemt deze machines mee. Je hebt geen eigen vervoerverzekering. De schade aan je bestelauto is gedekt omdat je deze volledig casco verzekerd hebt. De diefstal van de machines is niet gedekt. Het geld dat je net verdient hebt met de klus, kun je direct weer uitgeven aan nieuwe machines. Deze verzekering wordt helaas erg vaak vergeten.

MAAK EEN AFSPRAAK

Het is erg belangrijk dat we eerst even informeel kennis maken. Wat houdt jou bezig? Wat zijn je wensen? Wat voor een type mens ben je? En omgekeerd natuurlijk ook want je vind het misschien ook wel prettig om te weten wie ik ben. Een klik hebben met elkaar vind ik wel belangrijk. Als adviseur in Enschede vraag ik best veel informatie van je. Dat vertel je toch liever aan een adviseur waar je een beetje goed mee door één deur kan?