FIETSVERZEKERINGEN

Verzekeringen voor particulieren

VERZEKERING FIETS

Nederland is en blijft een fietsland. De meeste Nederlanders hebben één of meerdere fietsen. Bijvoorbeeld een nette fiets en één om ’s avonds de stad mee in te gaan. Sinds de komst van de elektrische fiets lijkt de populariteit alleen maar toegenomen. Een fietsverzekering is door het grote diefstalrisico geen overbodige luxe.

Fietsverzekering voor fietsen in de stadVeel mensen verzekeren hun fiets bij de aankoop in de fietsenwinkel. Fietsenmakers doen dit er bij. In principe niets mis mee, maar net als dat ik niet veel verstand heb van fietsen repareren, heeft de fietsenmaker waarschijnlijk niet veel verstand van verzekeren.

Bij schades zal je het geregel met de verzekeraar waarschijnlijk zelf op moeten knappen. De fietsenmaker levert dan alleen de nieuwe fiets, met nieuwe fietsverzekering. Het is een beetje preken voor eigen parochie, maar ik zou voor een verzekering gewoon naar een adviseur gaan. Waarschijnlijk is dit ook nog eens goedkoper. Zeker als je naast je fietsverzekering ook nog andere verzekeringen hebt. Dan krijg je pakketkorting.

Dekkingen

Bij een fietsverzekering heb je doorgaans de volgende keuze qua dekkingen:

– Diefstal
– Diefstal en beschadiging

De laatste dekt dan naast diefstal, schade aan je fiets door een aanrijding, val of vandalisme.

Ook bij een fietsverzekering heb je afhankelijk van de verzekeraar, een aantal aanvullende verzekeringen:

– Ongevallen (overlijden of invaliditeit)
– Rechtsbijstand
– Pechhulp

Een verplichte WA verzekering is er niet voor de fiets. Het is ook geen motorrijtuig. De aansprakelijkheid wordt afgedekt door de particuliere aansprakelijkheidsverzekering.

Doorlopend of aflopend

Vroeger had je eigenlijk alleen fietsverzekeringen die afliepen. Bij de aanschaf van een nieuwe fiets, verzekerde je de fiets voor 3 of 5 jaar. Je betaalde de premie voor een fietsverzekering in één keer. Tegenwoordig heb je naast de aflopende verzekering ook doorlopende fietsverzekeringen. Hiervoor betaal je dan een periodieke premie (maand, kwartaal etc.).

Naast fietsen zijn er natuurlijk nog veel meer transportmiddelen die je kunt verzekeren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een scootmobiel of een Segway. Bij Bonke Financieel Advies is er een verzekering voor bijna ieder vervoermiddel.

MAAK EEN AFSPRAAK

Het is erg belangrijk dat we eerst even informeel kennis maken. Wat houdt jou bezig? Wat zijn je wensen? Wat voor een type mens ben je? En omgekeerd natuurlijk ook want je vind het misschien ook wel prettig om te weten wie ik ben. Een klik hebben met elkaar vind ik wel belangrijk. Als adviseur vraag ik best veel informatie van je. Dat vertel je toch liever aan een adviseur waar je een beetje goed mee door één deur kan?