Verzekeringen voor militairen

Verzekeringen voor militairen / medewerkers defensie

VERZEKERINGEN VOOR DEFENSIE PERSONEEL

Verzekeringen voor militairen – Je gaat als militair graag goed voorbereid op oefening of uitzending, je weet dat je uitrusting goed voor elkaar hebben erg belangrijk is, dat zijn handelingen die er min of meer ingestampt zijn. Die zaken geregeld hebben geeft rust en vertrouwen. 

Maar als je dat voor je werk als militair doet, waarom zou je dat niet hetzelfde doen voor je thuissituatie? Weg van huis zijn is meestal niet leuk, zeker als het voor langere tijd is. Maar als je weet dat het thuis allemaal goed geregeld is, dan ga je waarschijnlijk wel prettiger op pad. Toch? Een defensie verzekering kan je hiermee helpen.

Neem gerust vrijblijvend contact met mij om over dit onderwerp te praten.

Een defensie verzekering is niet een oplossing voor alles en zeker niet altijd nodig, maar vaak wel een goed middel om risico’s op te vangen die je zelf niet kunt of wilt dragen. Dat kunnen financiële, gezondheids- en materiële risico’s zijn. Maar defensie verzekeringen, een tussenpersoon / adviseur en een verzekeraar kunnen ook ontzorgen. 

Doordat ik zelf beroepsmilitair geweest ben en tegenwoordig nog steeds actief ben als reservist ( zie filmpje ) weet ik als verzekeringsadviseur waarschijnlijk heel goed waar jij behoefte aan hebt omdat ik zelf ook in die situatie heb gezeten en soms nog steeds zit. 

Ik heb niet overal direct een oplossing voor of een antwoord op, maar door mijn ervaring bij en met defensie weet ik een mogelijke oplossing vaak wel sneller te vinden dan een adviseur zonder die achtergrond. Dat scheelt jou weer tijd, alles tig keer uitleggen en energie. 

Mocht er in een situatie geen oplossing of antwoord mogelijk zijn, dan is “Nee” ook een antwoord en krijg je dat asap te horen.

Wat kan ik voor je betekenen bij defensie verzekeringen voor militairen:

  • Aanspreekpunt voor bijna alle verzekeringen die je als militair nodig zou kunnen hebben;
  • Aanspreekpunt voor jou en je thuisfront bij veel financiële vraagstukken;
  • Luisterend oor voor andere zaken die je bezighouden en waarbij ik misschien kan helpen;
  • Verzorgen van het aanvragen en opzeggen van verzekeringen;
  • Afwikkelen van schades op de lopende verzekeringen;
  • Doorverwijzen naar netwerk van specialisten zoals belastingadviseurs etc;
  • Makkelijk bereikbaar via telefoon, Whatsapp, E-mail, Webcam etc;
  • Contact ’s avonds en in het weekend in overleg ook mogelijk.

Welke verzekeringen voor militairen heb ik nodig?

Ondanks dat defensie verzekeringen op zichzelf vaak standaard producten zijn, ben jij dat niet. Ieder mens, iedere situatie is anders. Dat weet jij als militair als geen ander. Welke verzekeringen een militair nodig heeft is op voorhand niet te zeggen. Een standaard offerte maken is een kleine moeite. Maar ik heb altijd geleerd: “vertrouwen is goed, controleren is beter”. 

Daarom is een gesprek over je situatie en wensen op voorhand verstandiger. Zo kunnen we elkaar leren kennen en kan ik luisteren naar wat jij belangrijk vindt en nodig hebt. Dat kan aan tafel, de telefoon of via de webcam. Op basis daarvan kan ik jou een persoonlijke en vrijblijvende aanbieding maken voor een pakket met verzekeringen.

Welke defensie verzekeringen dit allemaal zijn, kun je onder andere op mijn website wel nalezen. In detail kan ik dat later allemaal uitgebreid toelichten. Heb je al verzekeringen lopen, dan zorg ik waar mogelijk voor de eventuele opzegging daarvan. Zo gaat dan alles naadloos in elkaar over.

Foto’s zijn eigendom van het ministerie van defensie

Hoe kan ik een afspraak maken?

Op mijn website staan op meerdere plekken knoppen om een afspraak te maken. Bij een aantal daarvan kun je zelfs rechtstreeks een afspraak inplannen in mijn agenda. Kom je daar niet uit of vindt je het prettiger om eerst even te bellen / mailen of appen, doe dat dan gerust. Dan kan ik je sneller op weg helpen om verzekeringen voor militairen af te sluiten.

Als we contact hebben gelegd dan stuur ik je wel een lijstje met gegevens die ik van je nodig heb. Doorgaans heb je die binnen paar minuten gevonden aangezien veel digitaal gaat tegenwoordig. Je huidige verzekeringspolissen zijn bijvoorbeeld handig om te hebben. Daar kan ik vaak al veel informatie van af halen (kentekens, schadevrije jaren etc.) om je van dienst te zijn.

Mocht je nog vragen hebben dan neem gerust contact op.

Welke verzekeringen moet je als militair afsluiten? Nou, je moet bijna niets natuurlijk. Er zijn een paar verplichte verzekeringen voor militairen, maar die verplichting geldt eigenlijk voor iedereen. Ook als je niet bij defensie werkt.

Welke verzekeringen zijn verplicht?

Zoals hierboven al geschreven is er weinig verplicht in Nederland, maar er zijn een paar uitzonderingen. De volgende verzekeringen zijn in Nederland verplicht om zelf af te sluiten, maar dan ook voor iedereen:

  • Zorgverzekering;
  • Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering voor motorrijtuigen.

Dat was het! Weinig eigenlijk hè? Natuurlijk zijn er nog andere verzekeringen die je vaak ongemerkt betaald. Dat zijn bijvoorbeeld de volksverzekeringen, zoals de AOW. Maar die betaal je in de regel automatisch vanuit de belastingen. Daar merk je weinig van.

Welke defensie verzekeringen kunnen verplicht zijn?

Heb je als militair een koopwoning? En zit daar nog een hypotheek op? Dan moet je van de bank altijd verplicht een opstalverzekering afsluiten. De opstalverzekering verzekerd het huis o.a. tegen brand en storm. Waar je deze verzekering afsluit mag je zelf weten en het wordt vaak ook niet gecontroleerd. Maar heb je een hele grote schade, dan kan de bank in principe het verzekeringsgeld opeisen om vervolgens samen met jou een plan te gaan maken hoe het huis herbouwd kan worden. Het huis is namelijk ook van de bank zolang de hypotheek niet is afgelost.

Uiteraard geldt dit ook voor burgers!

Daarnaast stellen bepaalde organisaties en (sport)verenigingen ook nog wel eens bepaalde verzekeringen verplicht om lid te mogen worden of deel te nemen. Denk hierbij aan een aansprakelijkheidsverzekering particulieren. In de volksmond vaak de WA verzekering genoemd.

Vroeger kon het zijn dat je bij het afsluiten van een hypotheek een overlijdensrisicoverzekering moet afsluiten om het risico voor de bank te verkleinen. Die verplichting is sinds een paar jaar komen te vervallen bij nieuwe en soms ook bestaande hypotheken. Het feit dat het niet meer verplicht is, wil niet zeggen dat het niet verstandig kan zijn om er toch één af te sluiten. Zeker bij een risicovol beroep zoals militair. Je wilt je thuisfront toch ook verzorgd achterlaten mocht er wat met jou gebeuren.

Of een overlijdensrisicoverzekering voor militairen zinvol is af te sluiten moet per persoon bekeken worden. Ditzelfde geldt ook voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor militairen. Dat is echt maatwerk en hiervoor kun je uiteraard bij mij terecht.

Zorgverzekering voor militairen

Zoals ik al schreef is een zorgverzekering verplicht. Het grote verschil tussen een burger en een militair is, dat je als militair geen keuze hebt. Je bent verplicht verzekerd via defensie. Dat is bij de SZVK (https://www.szvk.nl). Zodra je de dienst uit zou gaan, kun je net als een burger bij een zorgverzekeraar naar eigen keuze terecht en zelf je pakket samenstellen.

Klinkt misschien oneerlijk, maar troost je met de gedachte dat je als militair in de regel voordeliger uit bent dan een burger. Ondanks dat burgers meer te kiezen hebben, gelden er voor hen vaak wel veel meer plafonds, beperkingen en eigen risico’s/bijdragen. Als militair zie je voor zorgkosten in minder gevallen een aanvullende rekening.

Voor een vergelijkbaar pakket zou je bij een burger zorgverzekeraar een flinke premie moeten betalen.

Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering voor motorrijtuigen

Veel militairen zijn gek op auto’s en motoren. In ieder geval in de jonge jaren gaat daar veel geld aan op. Dat was in mijn tijd al zo en als ik op een kazerne kom, zie ik daar weinig verandering in.

Heb je van je oefentoelage een mooie auto gekocht als militair, dan heb je geen keuze. Wil je er de weg mee op, dan zal deze verzekerd moeten worden. Minimaal WA. De “W” staat voor wettelijk, dus verplicht. Of je de auto, motor, brommer etc. ook aanvullend wilt verzekeren, is een vrije keuze. Een nieuw motorrijtuig verzeker je vaak allrisk (volledig casco) bijvoorbeeld. Maar er zijn meer mogelijkheden.

Waar kan ik een militair verzekering afsluiten?

Bij de zorgverzekering heb je zoals eerder gezegd, maar voor alle andere verzekeringen mag je dat helemaal zelf bepalen waar je die afsluit.

Verzekeringen hebben vaak niet direct de aandacht en interesse bij militairen. Ook niet bij burgers trouwens. Gelukkig heb je mensen zoals ik, die er dagelijks mee bezig zijn. Doordat ik zelf ook beroepsmilitair geweest ben en tegenwoordig nog steeds werk als reservist weet ik wat jou als militair bezighoudt en kan ik een goed en voordelig verzekeringspakket voor je samenstellen.

Heb je een schade, een vraag of een andere auto gekocht? Dan hoef je mij maar te bellen, mailen, appen en ik maak het voor je in orde.

Verzekeringsadviseur voor militairen
Heb je interesse om eens te zien wat ik voor je kan betekenen? Of wil je een vrijblijvende offerte voor een defensie verzekering? Neem dan gerust vrijblijvend contact op!

MAAK EEN AFSPRAAK

Het is cruciaal dat we eerst op een informele manier met elkaar kennismaken voordat we een verzekering voor militairen bespreken. Wat zijn jouw interesses? Wat zijn je verlangens? Wat voor persoon ben je? Natuurlijk geldt dit ook andersom, want je wilt misschien ook graag weten wie ik ben. Het is belangrijk dat we een goede connectie hebben. Als adviseur in Enschede heb ik veel informatie van je nodig. Het is toch fijner om die informatie te delen met iemand waarmee je het goed kunt vinden?