Verzekering voor arbeidsongeschikten

Zakelijke verzekeringen

Verzekering voor Arbeidsongeschikten

De arbeidsongeschiktheidsverzekering, afgekort AOV. De nachtmerrie van iedere ondernemer? Vaak een rib uit je lijf, maar is dat een reden om deze niet af te sluiten?

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Een AOV is een verzekering die er voor zorgt dat wanneer je als ondernemer, door ziekte of ongeval niet meer kunt werken een uitkering uit deze verzekering krijgt. Omdat je zelfstandig bent, krijg je namelijk in de meeste gevallen geen uitkering meer vanuit de overheid. De hoogte en duur van deze uitkering is onder andere afhankelijk van een aantal factoren:

  • Verzekerde inkomen
  • Hoeveel procent ben je arbeidsongeschikt
  • Vanaf welk percentage arbeidsongeschiktheid krijg je een uitkering
  • Tijdelijk of langdurig arbeidsongeschikt
  • Wat is de wachttijd
  • Looptijd van de verzekering.

Waarom een AOV?

Het belangrijkste kapitaal ben jezelf, toch? Als jij er als ondernemer niet meer bent staat meestal alles stil. Zeker bij kleine bedrijven en ZZP-ers. Niet werken, betekend vaak ook geen inkomen.

Als je reserves dan opgebruikt zijn, wat dan? Jij hebt geen inkomen, maar wel kosten. Ondertussen zit je concurrentie ook niet stil. De overheid heeft voor ondernemers niets geregeld. Die zijn van mening dat als je zelfstandig ondernemer bent, je dat zelf moet doen.

Er zijn een aantal uitzonderingen mogelijk, maar dat is een erg kleine groep. Als je geluk hebt, heb je een partner met inkomen. Dan kun je het daar misschien nog mee redden.Maar linksom of rechtsom is het financieel een grote klap.

Waarom bijvoorbeeld wel je bestelbus of auto allrisk verzekeren, maar jezelf niet? Een auto is makkelijker te vervangen en / of te repareren dan de ondernemer zelf!

Premie

Natuurlijk is het veel geld, die AOV premie. Maar als je na gaat denken over de mogelijke schade die je bijvoorbeeld tot je pensioendatum kunt oplopen, dan staat het eigenlijk best wel in verhouding. Om het leed een beetje te verzachten is de premie wel aftrekbaar.

De premie voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering is naast het beroep van de ondernemer onder andere afhankelijk van dezelfde lijst als hierboven al vermeld.

AOV afsluiten Enschede

Alternatieven

Omdat een AOV niet voor iedereen is weggelegd, zijn er een aantal alternatieven. Deze alternatieven zijn niet voor iedereen mogelijk. Dit hangt bijvoorbeeld af van je medische situatie en of je als startend ondernemer aangemerkt wordt. De alternatieven voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering zijn:

  • Vangnet AOV via het UWV
  • Vrijwillige verzekering ziektewet en / of WIA via het UWV
  • Broodfondsen

Advies

Ben je (startend) ondernemer en ben je benieuwd wat ik voor je kan betekenen op het gebied van een AOV? Neem dan vrijblijvend contact op en ik leg het je graag uit.

MAAK EEN AFSPRAAK

Het is erg belangrijk dat we eerst even informeel kennis maken. Wat houdt jou bezig? Wat zijn je wensen? Wat voor een type mens ben je? En omgekeerd natuurlijk ook want je vind het misschien ook wel prettig om te weten wie ik ben. Een klik hebben met elkaar vind ik wel belangrijk. Als adviseur in Enschede vraag ik best veel informatie van je. Dat vertel je toch liever aan een adviseur waar je een beetje goed mee door één deur kan?