John Bonke – Hypotheekadviseur

Hypotheek Contact

Hypotheek in Enschede

Hypotheek oversluiten

Iedereen heeft waarschijnlijk wel gezien dat de hypotheekrente op dit moment erg laag staat. Af en toe zie je nu kleine rentestijging voorbij komen. Is de periode van lage hypotheekrentes voorbij?

Naar verwachting zal de hypotheekrente stijgen de aankomende tijd. Het is daarom verstandig om nog te profiteren van de historisch lage rente. Daar wil je natuurlijk al te graag van genieten. Wellicht is je hypotheek oversluiten dan handig om te doen.

Maak een afspraak om nog te kunnen profiteren van de lage rente!

 

Waarom de hypotheek oversluiten?

Dat kan meerdere redenen hebben. De belangrijkste is voor veel mensen de maandlasten verlagen. Veel hypotheken zijn vlak voor de kredietcrisis afgesloten en toen stond de hypotheekrente nog een stuk hoger dan nu. Een rente van 5% was toen heel normaal. Tijdens de crisis begon de hypotheekrente te dalen, maar tegelijk ook de waarde van de woning. Daardoor konden mensen niet veel kanten op.

Nu stijgt de waarde van de meeste woningen weer en de hypotheekrente is nog steeds laag. Het kan daarom geen kwaad om eens contact op te nemen met mij als hypotheekadviseur in Enschede voor onafhankelijk hypotheekadvies over hypotheek oversluiten.

Hypotheek oversluiten; hoe werkt dat?

Waar gewerkt wordt, worden kosten gemaakt. Een hypotheek oversluiten kost geld. Kosten voor het hypotheekadvies, maar ook voor de notaris en een taxatierapport. De grootste kostenpost is vaak de boeterente. Omdat je het contract met je huidige bank eigenlijk wilt opzeggen, maar je vaak nog wat jaren hebt te gaan binnen je rentevast periode, brengt de bank een boete in rekening. Die boete is het door hun geleden verlies aan hypotheekrente inkomsten. Afhankelijk van je situatie kun en mag je deze kosten meefinancieren in de nieuwe hypotheek.

Als we uitgaan van het plan om lagere maandlasten te krijgen, is het bij een hypotheek oversluiten de bedoeling dat je de hierboven genoemde kosten gaat terugverdienen met de besparing in de nieuwe hypotheeklasten. Als hypotheekadviseur in Enschede, regel en begeleid ik alles voor jou. Je krijgt een gedegen hypotheekadvies waarin alle onderwerpen besproken worden die te maken hebben met oversluiten hypotheek.

Is de hypotheek oversluiten altijd nodig?

Dat hoeft niet altijd nodig te zijn. Afhankelijk van je wensen zijn er ook andere mogelijkheden. Bijvoorbeeld rentemiddeling of een omzetting van de bestaande hypotheek. Voordeel hiervan is dat de kosten vaak lager zijn. Hypotheekadvies inwinnen bij mij als hypotheekadviseur in Enschede is dan nog steeds de moeite waard. Niet elke bank biedt bijvoorbeeld alle mogelijkheden aan bij hypotheek oversluiten.

Hypotheekadvies

Ben je benieuwd of het oversluiten hypotheek in jouw situatie ook interessant is? Neem dan vrijblijvend contact met mij op. Een kennismakingsgesprek en een indicatieve oversluit berekening is altijd kosteloos. Wil je graag meer weten over hypotheken? Bekijk dan de pagina over hypotheken.

 

hypotheekadviseur enschede

John heeft ons prima en deskundig geholpen. Hij dacht met ons mee en gaf goeie uitleg.

17-05-2020 door Herman

Ik heb bij diverse adviseurs een gesprek gehad, maar ik had nergens zo’n goed gevoel als bij John.  Aangezien ik nog geen woning heb gevonden ( het was gewoon een intake gesprek ), merkte ik dat veel adviseurs gehaast waren. John investeerde veel van zijn kostbare tijd in mij,…ondanks dat ik nog geen woning had gevonden. Bij veel andere adviseurs merkte ik dat ik pas welkom ben als ik echt een woning had gevonden,… zodat ze zeker wisten dat ze wel aan me konden gaan verdienen.

14-05-2020 door Natasja

John heeft het oversluiten van onze hypotheek op een persoonlijke, maar zakelijk duidelijk manier geregeld. Binnen enkele weken was de offerte er en vandaag is de hypotheek bij de notaris overgesloten.

28-04-2020 door Familie Nijhof