Hypotheek oversluiten

Iedereen heeft waarschijnlijk wel gezien dat de hypotheekrente op dit moment erg laag staat. Af en toe zie je nu kleine rentestijging voorbij komen. Is de periode van lage hypotheekrentes voorbij?

Dat is moeilijk in te schatten. De hoogte van de hypotheekrente wordt door meerdere factoren bepaald. Daar is op het internet van alles over terug te lezen.

Waarom de hypotheek oversluiten?

Dat kan meerdere redenen hebben. De belangrijkste is voor veel mensen de maandlasten. verlagen. Veel hypotheken zijn vlak voor de kredietcrisis afgesloten en toen stond de hypotheekrente nog een stuk hoger dan nu. Een rente van 5% was toen heel normaal. Tijdens de crisis begon de hypotheekrente te dalen, maar tegelijk ook de waarde van de woning. Daardoor konden mensen niet veel kanten op.

Nu stijgt de waarde van de meeste woningen weer en de hypotheekrente is nog steeds laag. Het kan daarom geen kwaad om eens contact op te nemen met mij als hypotheekadviseur in Enschede voor onafhankelijk hypotheekadvies.

Hoe werkt het oversluiten van de hypotheek?

Waar gewerkt wordt, worden kosten gemaakt. Het oversluiten van de hypotheek kost geld. Kosten voor het hypotheekadvies, maar ook voor de notaris en een taxatierapport. De grootste kostenpost is vaak de boeterente. Omdat je het contract met je huidige bank eigenlijk wilt opzeggen, maar je vaak nog wat jaren hebt te gaan binnen je rentevast periode, brengt de bank een boete in rekening. Die boete is het door hun geleden verlies aan hypotheekrente inkomsten. Afhankelijk van je situatie kun en mag je deze kosten meefinancieren in de nieuwe hypotheek.

Als we uitgaan van het plan om lagere maandlasten te krijgen, is het de bedoeling dat je de hierboven genoemde kosten gaat terugverdienen met de besparing in de nieuwe hypotheeklasten. Als hypotheekadviseur in Enschede, regel en begeleid ik alles voor jou. Je krijgt een gedegen hypotheekadvies waarin alle onderwerpen besproken worden die te maken hebben met het oversluiten van de hypotheek.

Is de hypotheek oversluiten altijd nodig?

Dat hoeft niet altijd nodig te zijn. Afhankelijk van je wensen zijn er ook andere mogelijkheden. Bijvoorbeeld rentemiddeling of een omzetting van de bestaande hypotheek. Voordeel hiervan is dat de kosten vaak lager zijn. Hypotheekadvies inwinnen bij mij als hypotheekadviseur in Enschede is dan nog steeds de moeite waard. Niet elke bank biedt bijvoorbeeld alle mogelijkheden aan.

Hypotheekadvies

Ben je benieuwd of het oversluiten van je hypotheek in jouw situatie ook interessant is? Neem dan vrijblijvend contact met mij op. Een kennismakingsgesprek en een indicatieve oversluit berekening is altijd kosteloos.