kredieten en lening

Financial Lease zorgt ervoor dat jij als ondernemer een nieuwe of tweedehands auto of motor kan aanschaffen voor je bedrijf, zonder hier een grote investering voor te moeten doen. De bank financiert de totale aankooprijs van de auto of motor (zonder de btw) en met financial lease als leasevorm betaal jij de auto of motor af aan de bank. Als ondernemer ben je direct economisch eigenaar en blijft de auto of motor tijdens de leasetermijn juridisch eigendom van de bank. Als het contract is afgelopen en je hebt netjes alles voldaan, wordt de auto of motor direct volledig eigendom van je onderneming.

verhuur hypotheek duitse bank

Wat betekent Financial Lease?

Door Financial Lease koop je als ondernemer in principe een auto of motor op afbetaling. Deze vorm van leasen is te vergelijken met het kopen van een woning: je sluit een hypotheek af en bent direct eigenaar van de woning. De woning blijft wel onderpand van de bank. Dit geldt ook het aanschaffen van een auto of motor door middel van Financial Lease. Je bent zelf economisch eigenaar en lost het contract af binnen afgesproken termijn bij de bank. Zodra het leasecontract is afgelopen, ben jij volledig eigenaar en hoef je de auto of motor niet meer in te leveren. Dit betekent dat het maandelijkse bedrag dat je betaalt, een investering is in jouw eigen auto of motor.

Vrijblijvende Financiering aanvraag

Vraag hieronder vrijblijvend een voorstel voor een financiering aan. Bonke Financieel Advies werkt hierbij samen met een gespecialiseerde vergelijker voor financieringen. Dit is de Geldshop. Zij begeleiden je ook uitstekend bij een eventuele aanvraag. Heb je liever contact met John Bonke zelf, neem dan even contact op via de telefoon of e-mail.

De voordelen van Financial Lease

Financial Lease kent vele voordelen voor ondernemers. Zo wordt het aanschaffen van een auto of motor met behulp van Financial Lease door de belastingdienst gezien als een investering in de onderneming. Hierdoor profiteer jij direct van allerlei fiscale voordelen zoals afschrijving, investeringsaftrek en btw-teruggave. Ook voordelen als onbeperkt kilometrage, behoud van schadevrije jaren, en de keuzevrijheid in o.a. onderhoud en verzekering maken deze leasevorm zo aantrekkelijk. Je kiest dan ook gewoon zelf je garagebedrijf, autoverzekering, motorverzekering enzovoort. Dit kan dus overal in Nederland zijn. Bijvoorbeeld een autobedrijf in Enschede, Losser of Amsterdam.

  • Enige leasevorm waarbij je profiteert van fiscale voordelen
  • Behoud van vermogen binnen je onderneming
  • Bepaal zelf de looptijd van het contract en hoogte van de maandtermijn
  • Boetevrij aflossen zonder herberekeningen
  • Aan het einde van het contract is de auto of motor eigendom van de ondernemer
  • Mogelijk voor starters en zzp’ers, óók zonder jaarcijfers
  • Ruime voorraad nieuwe auto’s en occasions, direct leverbaar.

Het merk of type auto of motor maakt niet uit. Het kan een Tesla, BMW, Volvo, Audi, Yamaha of ieder ander merk zijn. Ook hoeft de auto of motor niet splinternieuw te zijn. Een tweedehands auto of motor is ook mogelijk.

Financial Lease vergeleken met andere zakelijke leasevormen

Financial Lease

Financial Lease is een zakelijke leasevorm die gebruikt wordt om een auto of motor aan te schaffen voor de onderneming. Je bent als koper direct de economische eigenaar van de auto of motor, waardoor je profiteert van allerlei Fiscale voordelen.
Voorwaarde ik vaak wel dat de auto of motor afkomstig moet zijn van een auto- of motorbedrijf. Een auto via marktplaats via financial lease aanschaffen is niet mogelijk.

Operational Lease

Operational lease is een leasevorm die gebruikt wordt om een auto of motor te leasen voor de onderneming. Je bepaalt vooraf een leasetermijn en levert de auto of motor na de termijn weer in. Je komt niet in aanmerking voor fiscale voordelen, omdat je niet de eigenaar van de auto of motor bent. Operational Lease wordt gezien als een uitgave, en dus niet als investering.

Short Lease

Shortlease is een leasevorm waarbij je voor kortere periode een auto of motor huurt voor de onderneming. Omdat de termijn vaak korter is, wordt dit gezien als de duurste leasevorm die er is. Daarnaast is ook deze vorm van leasen een uitgave welke niet in aanmerking komt voor fiscale voordelen.

Advies en/of meer informatie?

Ben je als (startende) ondernemer dus op zoek naar een nieuwe of tweedehands auto of motor en zou je deze willen aanschaffen door middel van financial lease, neem dan vrijblijvend contact op met Bonke Financieel Advies in Enschede. Ik adviseer je graag.

verhuur hypotheek duitse bank