Korting, een woord dat ons als Nederlanders altijd direct als muziek in de oren klinkt. Niemand betaalt graag te veel voor verzekeringen. Veel verzekeraars bieden korting aan op verzekeringen, maar hoe zit dat nu precies?

Krijg ik korting op verzekeringen?

Zo goed als elke verzekeraar biedt korting aan op verzekeringen. Vaak is dit alleen als je meerdere verzekeringen tegelijk afsluit. Hoe de korting op verzekeringen precies wordt bepaald, verschilt per verzekeraar. De meest voorkomende manier is dat je voor iedere verzekering die je afsluit een procent korting krijgt. Heb je in totaal 10 verzekeringen bij één verzekeraar in één pakket lopen, dan krijg je bijvoorbeeld 10% korting over de totale premie. Soms zit er wel een maximum aan wat je aan korting kunt krijgen.

Wat ook voorkomt is dat verzekeraars korting geven per rubriek. Bijvoorbeeld een autoverzekering valt in de rubriek verkeer en een inboedelverzekering in de rubriek wonen. Stel je hebt in totaal 5 rubrieken en voor elke rubriek krijg je 2% korting, dan heb je in totaal 10% korting op alle verzekeringen in dat pakket.

Neem gerust vrijblijvend contact met mij om over dit onderwerp te praten.

Waarom geven verzekeraars korting op verzekeringen?

Net als veel andere bedrijven willen verzekeraars en ook de tussenpersoon graag een goede relatie met hun klant. Een klant die veel verzekeringen heeft lopen is dan meestal interessanter dan een klant die maar één verzekering heeft lopen. Dat heeft natuurlijk een financiële reden, maar ook omdat het voor een verzekeraar en/of tussenpersoon makkelijker is om iemand te helpen die zijn/haar hele verzekeringspakket bij één bedrijf heeft lopen.

Is dat dan niet oneerlijk? Nee, ik ben van mening van niet. Het is niet zo dat een tussenpersoon iemand met één verzekering niet goed wil of kan helpen.
Stel je hebt waterschade aan je koopwoning. Door storm is er een dakpan losgekomen en hierdoor is er water naar binnen gekomen. Je hebt dan waarschijnlijk schade aan je woning (opstalverzekering) en ook in je woning (inboedelverzekering). De dakpan is misschien vervolgens op je auto gevallen. Stel nu dat je iedere verzekering ergens anders hebt lopen? Dan moet je drie bedrijven benaderen en die drie bedrijven willen allemaal iets van je weten en dat zal het proces niet sneller laten verlopen. Uiteindelijk zal het goed komen, maar je hebt er ongetwijfeld meer werk van.

Als je alle drie de bovengenoemde verzekeringen bij één verzekeraar of op zijn minst bij één tussenpersoon hebt lopen, zal het proces meestal soepeler verlopen omdat dan alle informatie bij één partij ligt.

Is pakketkorting op verzekeringen altijd goedkoper?

Nee, dat is niet altijd goedkoper. Eerlijk is eerlijk. Als je goed gaat zoeken en elke verzekering los zou afsluiten en overal de goedkoopste neemt zul je uiteindelijk het goedkoopste uit zijn. Maar dan loop je dus wel het risico dat je eerder genoemde situatie krijgt. De winst in geld zal je uiteindelijk veel meer tijd en ergernis gaan kosten waardoor die besparing je dan duur komt te staan. Ten tweede ben je al snel het overzicht kwijt van wat waar loopt. Het merendeel van de mensen die ik vraag waar hun …… verzekering loopt, heeft daar niet direct een antwoord op. Dan is één naam onthouden toch makkelijker dan bijvoorbeeld vijf. Die naam kan van een verzekeraar zijn, maar natuurlijk ook van een tussenpersoon.

Een tussenpersoon is dan vaak zelfs nog gunstiger omdat die vrijwel de hele verzekeringsmarkt kent en op basis van ervaring en met behulp van speciale software een goede vergelijking kan maken.

Bonke Financieel Advies is zo’n tussenpersoon en zorgt er altijd voor dat je een goede prijs-kwaliteitverhouding krijgt aangeboden voor je verzekeringen. Daar waar er een aantrekkelijke pakketkorting op verzekeringen mogelijk is, nemen we dat zeker mee.

Ben je dus op zoek naar korting op verzekeringen, maar wil je ook het overzicht bewaren en bij schades niet eerst de verhuisdoos op de kop hoeven te zetten waar je verzekeringen ook alweer lopen, neem dan vrijblijvend contact op voor een afspraak.