Veel mensen vragen mij wat nu het juiste stappenplan is voor het afsluiten van een hypotheek in Enschede of de rest van Nederland. Het antwoord is: “Dat is er niet”. Vaak loopt de volgorde nogal door elkaar heen. Soms ben je al bij de laatste stap en moet je ineens een paar stappen terug. Het is een continu proces.
Maar ik zal proberen de ideale situatie te schetsen:

verhuur hypotheek duitse bank
verhuur hypotheek duitse bank

Oriënteren op een huis en hypotheek

Je ziet mensen om je heen huizen en appartementen kopen in Enschede. Een teken dat je oud wordt! Haha, nee grapje. Dat is juist leuk. Nieuwe fase in je leven. Hierdoor begin je je af te vragen of dat voor jou ook mogelijk zou zijn. Kan ik een huis kopen in Enschede? Wie kan mij daarbij helpen? Nou, dat kan een hypotheekadviseur in Enschede. Laat ik dat nu zijn!

Je begint op websites te kijken zoals Funda om je een beeld te vormen van wat een huis nu kost. Best een klap geld voor een stapel stenen! Maar wat kun je betalen? Links en rechts naast de huizen zie je reclame van de grote landelijke banken en hypotheekketens die je een “gratis” berekening aanbieden en/of lokken met lage rentes die achteraf anders blijken te zijn, maar ja dan heb je al getekend. Ze betalen voor die reclame bakken met geld en raad eens wie die rekening straks mag meebetalen? Juist! Jij. Daar doet deze hypotheekadviseur in Enschede mooi niet aan mee.

Het moet allemaal beetje betaalbaar blijven. Voor jou, maar ook voor mij.Het is je goed recht om die hypotheekketens te benaderen uiteraard. Vergelijken kan nooit kwaad. Maar je weet nu wat een huis of appartement in Enschede kost in ieder geval!

Eerste afspraak met een hypotheekadviseur in Enschede maken

Nadat je bij gekomen bent van de schrik van de prijzen van woningen en de adviestarieven van de grote banken en hypotheekketens ga je toch verder kijken. Misschien kom je bij mij terecht? Zou ik leuk vinden! Makkelijk bereikbaar, gratis parkeren, wifi, flexibele openingstijden en lekkere koffie. Er is zelfs speelgoed voor de kinderen! Daarnaast ook gewoon je en jij en vooral geen pakken en stropdassen. Die tijd heb ik gehad.

Je belt of mailt voor een afspraak met mij. Of nog makkelijker, je boekt een afspraak direct in mijn agenda via de handige tool op mijn website.

Je hebt een afspraak

Jij blij en ik blij. De afspraak kan op kantoor plaatsvinden, waar het doorgaans het prettigste is qua voorzieningen. Alles bij de hand en geen afleiding. Maar het kan ook via de webcam of bij je thuis.

Tijdens dit eerste gesprek leg ik je haarfijn uit hoe de materie hypotheken, verzekeringen en overige bijkomstigheden werken. Ook wijs ik je op mogelijke valkuilen. Je hebt alle ruimte om vragen te stellen. Als je mij voorziet van je financiële gegevens kan ik zelfs een aantal indicatieve berekeningen voor je maken. Dan weet je wat je maximale hypotheek is en wat een gemiddeld huis binnen jouw budget je per maand gaat kosten.

Oh ja, en je drinkt heerlijke koffie, thee, fris of water!

verhuur hypotheek duitse bank

Huizen zoeken in Enschede

Nadat je als een spons alle informatie tot je hebt genomen en er 's avonds niet van kan slapen ga je binnen je budget kijken op websites zoals Funda of er iets te koop staat.

Jammergenoeg is er ook een gesloten circuit tussen makelaars waar huizen verkocht worden. Je kunt daarom ook een zoekopdracht plaatsen bij een makelaar. Dat vergroot wel je kansen. Maak hier wel duidelijke afspraken over of er kosten aan verbonden zijn want je weet het heh met makelaars…

Vergeet ook Facebook niet of het ouderwetse offline netwerk van verenigingen en clubs. Vraag gewoon eens in je omgeving of iemand iets te koop weet te staan of wil verkopen. Dan bespaar je de verkoper een enorme bak geld aan makelaarskosten die jij misschien weer deels terug ziet in een lagere koopsom.

Je hebt een huis in Enschede gevonden

Als je eenmaal een huis hebt gevonden in Enschede dan kun je de verkoper of makelaar benaderen voor een bezichtiging. Ga altijd met zijn tweeën want dan wordt er in ieder geval één niet afgeleid door de makelaar of andere personen. De tweede persoon kan dan ook naar de verborgen details kijken. Een vader, moeder, broer of zus is nog beter want die kijken met andere ogen naar de woning.

De makelaar werkt voor de verkoper moet je maar denken! Daar krijgt hij / zij zijn geld van. Prik dus door mooie praatjes heen. Twijfel je over de woning of ben je onzeker of je er wel uit komt? Je mag mij altijd om advies vragen. Maar als het gaat om bouwkundige zaken of een redelijke prijs voor de woning bepalen kun je beter een aankoopmakelaar en / of bouwkundige inschakelen.

Bieden op een huis in Enschede

Als je na veel omzwervingen eindelijk een huis hebt gevonden waar je op wilt bieden bel of mail je nog even met mij als je hypotheekadviseur in Enschede en dan kan de strijd beginnen.

Want hoe gaat er geboden worden? In de huidige tijd komen er ( als je de praatjes van de makelaar moet geloven ) minstens 30 mensen op een huis af. Grote kans dat ze je uit gemakzucht een formulier in de hand drukken of je een linkje sturen waar je je bod kunt doen en nog wat andere vragen mag beantwoorden. Meestal krijg je nog de mededeling er bij dat bieden onder de vraagprijs zinloos is en je dan niet serieus genomen wordt. Weet je nog, de makelaar werkt voor de verkoper. Niet vergeten! Hoe hoger de verkoopprijs, hoe hoger de inkomsten voor de makelaar.

Let op dat je goed nadenkt over de gevolgen van het afzien van zaken zoals een voorbehoud financiering. Dat heb ik je al uitgelegd tijdens ons gesprek, maar hierbij nogmaals. Dit is zeer risicovol om daar van af te zien. Blijf kalm en laat je niet onder druk zetten!

Als het via een biedingensysteem gaat dan moet je wachten of je, en nu komt het, je het huis "gegund" wordt….. vergeet niet om buigend dankjewel te zeggen tegen de makelaar zou ik haast zeggen. Het is wat tegenwoordig met die huizenmarkt….

Ook kan het via het ouderwetse systeem gaat waar je een bod doet op de woning en de verkoper het of accepteert of een tegenbod doet. Dit kan net zo lang doorgaan totdat je overeenstemming hebt. Doorgaans is dit een eerlijker systeem in mijn ogen, maar ook hier bestaat de kans dat de makelaar met meerdere kopers in onderhandeling is en je tegen elkaar gaat uitspelen. Hun argumenten zijn namelijk nauwelijks te controleren want tja, je weet het toch, AVG en privacy heh…… Ik zou het je graag willen vertellen maar het mag niet… tuurlijk.

Als deze poppenkast achter de rug is, dan heb je als het goed is overeenstemming met de verkoper en / of makelaar en krijg je een concept koopcontract van dat paleisje in Enschede. Dit stuur je dan naar mij toe. Ik als hypotheekadviseur in Enschede lees het dan even door of het ook voor ons werkbaar is.

Zo, dit was deel 1 van deze blog. Binnenkort deel 2.