Helaas is het nu wel duidelijk dat o.a. door de oorlog in de Oekraïne de kosten voor energie, levensmiddelen, brandstof extreem zullen oplopen.

We dachten eerst dat het met een paar maandjes wel over zou zijn, maar helaas is dat niet het geval. Natuurlijk wil niemand ruilen met de mensen in de Oekraïne, maar feit is wel dat wij er ook last van krijgen, met name financieel.

Nu kunnen we zeggen: Je leven/gezondheid is het belangrijkste en dat is ook zeker waar, maar als je in de financiële problemen komt, dan lijdt je gezondheid er uiteindelijk ook onder.

Hopen dat het snel afgelopen is daar en we allemaal terug kunnen keren naar het oude normaal.

Hoe kan ik besparen op kosten

Dat kan op heel veel verschillende manieren. Vaak zijn het letterlijk en figuurlijk “open deuren” waar je aan moet denken. Ik zal hier een korte opsomming geven:

 • Verwarming een paar graden lager zetten;
 • Je in huis warmer aankleden;
 • Sluitdiscipline (deuren en ramen niet onnodig open laten staan);
 • Isoleren;
 • Je energiecontract onder de loep nemen;
 • Korter douchen en baden;
 • Vaker met de fiets dan met de auto;
 • Vanuit huis werken indien je die mogelijkheid hebt (scheelt brandstof kosten);
 • Prijzen van boodschappen vergelijken bij verschillende supermarkten;
 • Zuiniger rijden met je auto/motor;
 • Enzovoort, enzovoort…

Bij veel van deze maatregelen kan ik je als verzekeringsadviseur niet echt helpen, maar wat ik wellicht wel voor je kan doen is berekenen of je kunt besparen op je verzekeringen.

Waar vind ik goedkope verzekeringen?

Daar heb je mij voor. Als onafhankelijk tussenpersoon/intermediair kan ik in de keuken kijken bij nagenoeg elke verzekeraar in Nederland. Zie het als een soort menselijke Independer. En bij mij krijg je dan zelfs nog een kopje koffie en een leuk gesprek. Bij Independer mag je tegen een chatbot praten. Het is maar wat je leuk vindt.

Op basis van jouw wensen en behoeftes ga ik voor je op zoek naar de beste prijs/kwaliteit verhouding bij verzekeringen. Een goedkope verzekering kan uitstekend zijn, maar als er beperkingen in de dekking zitten, dan zal ik je daar ook voor waarschuwen. Je hebt er namelijk niets aan dat je denkt ergens voor verzekerd te zijn en je vervolgens “Nee” te horen krijgt bij een schade. Voor jou niet leuk en voor mij ook niet prettig.

Als we dan samen je verzekeringen vergelijken en tot de conclusie komen dat je wilt kiezen voor een bepaalde verzekeraar, dan regel ik de aanvraag voor je. Tevens zeg ik de oude verzekeringen voor je op. Ben je momenteel bij een internet verzekeraar verzekerd, dan is het soms sneller dat je het opzeggen zelf doet. Dit is omdat internetverzekeraars zich graag verstoppen achter contactformulieren en chatbots en ik als “buitenstaander” geen contact met ze kan opnemen.

De meeste verzekeraars heb ik wel een e-mailadres van en dan gaat het opzeggen redelijk eenvoudig.

Hoeveel kan ik besparen op verzekeringen?

Dat wisselt heel erg. Soms is het maar een paar euro per maand. Maar ik heb regelmatig dat ik mensen help bij het vergelijken van verzekeringen en er besparingen uit komen van meerdere honderden euro’s per jaar!

Soms zit dat puur in een premieverschil, maar soms ook in het feit dat mensen verzekeringen dubbel hebben of verzekeringen hebben die ze eigenlijk niet nodig hebben.

Veel verzekeringen kosten maar een paar euro per maand en die merk je op een gegeven moment niet meer. Maar als je alle premies bij elkaar op telt dan is het een hele hoop geld. Als dat nutteloze verzekeringen zijn, dan kun je met dat geld weer andere nuttige zaken doen.

Wat kost het vergelijken van verzekeringen?

Dat kost in de meeste gevallen helemaal niets en is vrijblijvend.

Ben je dus benieuwd hoe je op je maandelijkse kosten kunt besparen, neem dan gerust contact op. De koffie staat klaar!