Defensie biedt alternatief voor vervallen Anw-compensatie

Defensie biedt na overleg met bonden een alternatief voor het vervallen van de Anw-compensatie per 1 mei 2018.
Militairen en burgermedewerkers van Defensie kunnen zich via een collectieve regeling verzekeren voor een eventueel Anw-hiaat. Die mogelijkheid is er ook voor voormalig militairen met een UGM-uitkering en andere oud-Defensiemedewerkers. Defensie heeft hierover afspraken gemaakt met verzekeraar Loyalis.
Ook is met Loyalis afgesproken dat de andere oud-Defensiemedewerkers zich hier individueel kunnen verzekeren.

Wat is Anw-compensatie?

Als een ABP-deelnemer overlijdt, dan heeft de partner mogelijk recht op een wettelijke uitkering van de overheid, de nabestaandenuitkering. Dat is geregeld via de Algemene nabestaandenwet (Anw). Als de partner geen, of een gedeeltelijke Anw-uitkering krijgt, dan vult ABP het nabestaandenpensioen in sommige situaties aan. Dat heet Anw-compensatie. De huidige compensatie vervalt echter per 1 mei 2018. Meer informatie hierover vindt u op www.abp.nl/anw.

Verzekeren of niet?

Wel of niet verzekeren van het eventuele Anw-hiaat hangt af van ieders persoonlijke wensen en omstandigheden. Misschien is iemand al voldoende verzekerd en/of heb je geen aanvullende financiële voorziening nodig. Iedereen die wel een aanvullende Anw-voorziening wil, kan dit dus o.a. bij Loyalis doen.
Uiteraard kan iemand ook in de privé sfeer (individueel) aanvullende maatregelen treffen. Bijvoorbeeld door het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Welke maatregelen er in jouw situatie allemaal mogelijk zijn, kunnen we samen in kaart brengen. Neem hiervoor gerust contact met mij op.