Waarom – Financieel Adviseur

/Waarom – Financieel Adviseur
Waarom – Financieel Adviseur 2017-08-10T20:10:35+00:00

Waarom een Financieel adviseur inschakelen?

Dit werk ben ik gaan doen vanuit de overtuiging om iets voor een ander te kunnen betekenen. De wereld om ons heen wordt steeds harder en je moet steeds meer dingen zelf regelen. De overheid helpt je nauwelijks en overal wordt je doorverwezen naar het internet. Wat is er dan prettiger dan een financieel adviseur te hebben die je in een vertrouwde omgeving met raad en daad bijstaat? Een persoon die een luisterend oor of klankbord voor je is.

Kennis, ervaringen en netwerken delen.

Door samen een langdurige relatie op te bouwen heb je vaak aan een paar woorden genoeg. Dat houd het contact leuk en de prijs laag. Dat soort contact kun je met geen enkele computer krijgen.

Natuurlijk werk ik ook om geld te verdienen, maar wel op een integere en normale manier.

In tegenstelling tot de vooroordelen over verzekeringen, is het eigenlijk een briljante uitvinding. Door samen geld opzij te leggen, helpen we samen de mensen die het even tegen zit. Jammer genoeg zijn verzekeringen jarenlang misbruikt om buitensporig veel geld mee te willen verdienen ten koste van de consument.

Uit eigen ervaring weet ik dat je niet alles in het leven kunt voorspellen, plannen of controleren. Veel dingen overkomen je gewoon en moet je op dat moment zien te overwinnen. Voor veel van dat soort zaken kun je geen voorbereidingen treffen. Dat zal de tijd moeten leren. Maar gelukkig zijn er genoeg zaken waar je wel voorzorgsmaatregelen voor kunt treffen. Het goed beveiligen van je huis, een gezonde levensstijl en sparen zijn bijvoorbeeld vormen van voorbereiding. Dit soort maatregelen voorkomen al een hoop problemen. Verzekeringen, financieringen en hypotheken afsluiten zijn eigenlijk het sluitstuk van goede voorbereiding. Alleen voor de situaties waar je zelf de (financiële) gevolgen niet van kunt dragen of opbrengen is in principe een financieel product noodzakelijk.

Dat is in de basis waar financiële dienstverlening om draait. Veel financieel adviseurs gebruiken de klassieke methode: Als je maar zo veel mogelijk verzekeringen bij hun afsluit kan er niets meer mis gaan, toch? Het zorgt in ieder geval voor hoge inkomsten bij de adviseur. Dat is niet zoals het hoort te werken.