Hypotheek Enschede – Je persoonlijke hypotheekadviseur

/Hypotheek Enschede – Je persoonlijke hypotheekadviseur
Hypotheek Enschede – Je persoonlijke hypotheekadviseur 2017-11-02T10:08:10+00:00

Hypotheken, hoe werkt dat nu precies?

Stel je woont in Enschede, Glanerbrug of ergens anders in Twente. Bij je ouders thuis of in een huurhuis en je bent op zoek naar een koopwoning en de daarbij behorende hypotheek. Waar begin je dan?

Tegenwoordig start de zoektocht naar een huis, appartement of woonboot bijna altijd op internet. De bekende huizensites zoals Funda zorgen er voor dat je waarschijnlijk vrij snel een geschikt onderkomen hebt gevonden.

Maar dan? Hoe ga je dat betalen? Als je geluk hebt, heb je de loterij in Enschede gewonnen of aan het einde van de regenboog in Glanerbrug een pot goud gevonden. Helaas is dat voor de meeste mensen niet van toepassing. Je zult er toch echt voor moeten lenen in de vorm van een hypotheek. Is dat erg? Nee, dat is niet erg, mits je beseft waar je aan begint. Het is misschien wel de grootste aankoop die je doet in je leven. Er de tijd voor nemen en hypotheekadvies inwinnen is zeker de moeite waard.

hypotheek Enschede hypotheekrente hypotheekadviseur hypotheekrente

Hypotheek

Een financiering voor een woning noem je een hypotheek. Door het afsluiten van een hypotheek, bijvoorbeeld voor een appartement in Enschede, geef je de woning in onderpand bij de bank. De bank leent je hun geld en daarvoor betaal je de bank rente, aflossing en/of premie. Na afloop van het contract ben je in de meeste gevallen
( uitgaande van de huidige regels ) de eigenaar van de woning in Enschede.

Hypotheekvormen

De afgelopen jaren zijn er veel zaken veranderd op het gebied van hypotheken. Voor starters is er minder keuze voor wat betreft hypotheekvormen. Feitelijk heb je er voor starters op de woningmarkt in bijvoorbeeld Enschede of Glanerbrug nog twee. De lineaire- en annuïteitenhypotheek.
Soms hoor je mensen zeggen dat de andere hypotheekvormen niet meer bestaan. Dat klopt niet. Die zijn er nog steeds, maar voor starters niet meer aftrekbaar en daardoor doorgaans voor deze groep niet interessant.

De “oude” hypotheekvormen, zijn eigenlijk alleen nog beschikbaar voor mensen zijn die in het verleden een hypotheek hebben afgesloten. Deze laatste groep heeft een zogenaamd overgangsrecht en mag deze “oude” vormen onder bepaalde voorwaarden blijven gebruiken. Uiteraard zijn de annuïteiten- en lineaire hypotheek ook geschikt en verkrijgbaar voor de groep mensen die onder het overgangsrecht valt. Heb je in het verleden een hypotheek afgesloten? dan vertel ik je als je eigen hypotheekadviseur graag de mogelijkheden.

hypotheek hypotheekrente hypotheekadvies hypotheekadviseur

Hypotheek zelf afsluiten?

Tegenwoordig zie je wel eens reclame voorbij komen van bedrijven waar je zelf je hypotheek voor je woning in Enschede, Glanerbrug of Twente kunt regelen. Is dat wat?

In principe kun je een hypotheek afsluiten best zelf doen. Maar ja, je kunt ook zelf je auto wel onderhouden en je elektra aanleggen. Maar heb je er tijd voor en zin in? Het afsluiten van een hypotheek is qua handelingen niet moeilijk, maar de materie rondom hypotheken wel. Het is er ondanks een aantal vereenvoudigingen echt niet altijd makkelijker op geworden. En dat zeggen ze er niet bij op die doe- het-zelf websites. Je bent daar nl. uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor wat je doet. Gratis hypotheekadvies bestaat niet.

Als er iets mis gaat, heb je het zelf gedaan. Vecht dat maar eens telefonisch of via de email uit met iemand aan de andere kant van het land. Aangezien er nogal wat (belasting) regels zijn bij hypotheken, kan een kleine fout je heel duur komen te staan. Zie het maar als een montagefout van je remmen op je auto. Een klein foutje met grote gevolgen.

Je kunt er vanuit gaan, dat de belastingdienst altijd gelijk heeft, tot jezelf het tegendeel kunt bewijzen.

Laten doen?

Een financieel adviseur zoals ik kent de regels, heeft de juiste connecties en ik help je door het oerwoud van de financiële wereld. Ieder jaar neem ik deel aan diverse bijscholingen en volg de ontwikkelingen op de hypotheek- en verzekeringsmarkt. Ook ben ik op de hoogte van aantrekkelijke regelingen vanuit de overheid. Zoals bijvoorbeeld de starterslening en duurzaamheidslening. Zodoende kun jij je concentreren op leukere dingen zoals het uitzoeken van een vloer of gordijnen voor je woning in Enschede of Glanerbrug. Het hypotheekadvies regel ik voor je.

De kosten voor mij als hypotheekadviseur verdien je over de hele looptijd doorgaans ruimschoots terug. Daarnaast draag ik de verantwoordelijkheid voor het adviseren en aanbieden van een goede veilige hypotheek. Dat woont toch wel zo prettig!

Wat kan ik lenen?

Gebruik onze eenvoudige online rekentool om uit te laten reken wat je gemiddeld zou kunnen lenen. Echter om dit exact te weten te komen kan je een vrijblijvende afspraak maken om dit verder te bespreken.

Krediet - belasting