Hypotheek Advies

/Hypotheek Advies
Hypotheek Advies 2017-10-19T16:57:18+00:00

HYPOTHEEK ADVIES

Een woning is misschien wel de grootste aankoop die je doet in je leven. Daarom is het goed om er de tijd voor te nemen en je uitgebreid te laten adviseren. Een hypotheek afsluiten is toch net wat anders dan een pak melk kopen in de supermarkt. Hypotheekadvies Enschede is een investering die zich altijd terugverdiend.

Hypotheek afsluiten

Bij het kopen van een huis, boot of appartement moet je in de meeste gevallen een hypotheek afsluiten. Soms moet je hiervoor ook aanvullende verzekeringen afsluiten. Nadat je eenmaal de sleutel hebt van je droomhuis, kan er misschien in de toekomst weer een moment komen dat je opnieuw hypotheekadvies in Enschede nodig hebt. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of het oversluiten naar een lagere hypotheekrente.

Voor al dat soort vragen en adviezen kun je altijd bij mij als hypotheekadviseur in Enschede terecht. Op een rustige, eenvoudige en duidelijke manier leg ik je uit wat je hypotheekmogelijkheden zijn. Helaas is niet altijd alles mogelijk, dus vertel ik je ook wat er in jouw situatie niet kan.

Kennis maken

Het is erg belangrijk dat we eerst even informeel kennis maken, mochten we elkaar nog niet kennen. Wat houdt jou bezig? Wat zijn je wensen? Wat voor een type mens ben je? En omgekeerd natuurlijk ook want je vind het misschien ook wel prettig om te weten wie ik ben.

Een klik hebben met elkaar vind ik wel belangrijk. Als hypotheekadviseur Enschede vraag ik best veel informatie van je. Dat vertel je toch liever aan een hypotheekadviseur waar je een beetje goed mee door één deur kan?

In dit eerste gesprek verstrek ik je ook algemene informatie over hypotheken Enschede en alles wat er nog meer bij komt kijken. Ook kunnen we globaal kijken wat je hypotheekmogelijkheden, financieel gezien zijn. Wel belangrijk om te weten want je wil toch op zoek naar een voor jou betaalbaar huis.

Na dit gesprek kun je goed voorbereid de huizenmarkt op. Contact opnemen met makelaars en huizen bezichtigen. Leuke dingen!

John Bonke
John BonkeFinancieel Adviseur

Inventariseren

Als je een huis of appartement hebt gevonden waar je graag zou willen wonen, gaan we dieper op de hypotheekmogelijkheden in. Nu hebben we als het goed is een vraagprijs of misschien zelfs een koopprijs. In deze fase ga ik gedetailleerd met je in gesprek over wat je wensen en doelen zijn. Ze zeggen ook wel eens je financiële vingerafdruk nemen. Dit is erg belangrijk want zoals al eerder aangegeven, is het kopen van een huis en een hypotheek afsluiten een grote stap.

Tijdens dit gesprek verzamel ik een behoorlijk aantal documenten van je. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een loonstrook, werkgeversverklaring, pensioenoverzicht en indien al beschikbaar, het (voorlopige) koopcontract.

Analyseren

Na het inventarisatiegesprek gesprek ga ik in alle rust alle informatie uit onze eerdere gesprekken op een rijtje zetten. Hiervoor maak ik onder andere gebruik van een hypotheekadvies programma. Met behulp van dit programma probeer ik een goed overzicht te krijgen van jou als persoon, je wensen en doelen. Maar ook waar je risico’s liggen bij het afsluiten van een hypotheek. Het leven verloopt helaas niet altijd gladjes dus moet ik in het hypotheekadvies ook rekening houden met eventuele gebeurtenissen zoals overlijden, arbeidsongeschiktheid, werkeloosheid en echtscheiding.

Niet dat al deze gebeurtenissen altijd op je pad komen. Ik hoop voor je van niet, maar het is nu eenmaal een feit dat zoiets eventueel kan gebeuren.

Deze risico’s kan ik inzichtelijk maken en je op een later moment laten zien. Nooit verkeerd om eens te zien wat de invloed van zo’n gebeurtenis is op je financiële huishouding. Of je er later ook een oplossing voor wilt, is uiteraard aan jezelf. Een verzekering afsluiten is niet altijd verplicht.

Ook bekijk of je in aanmerking komt voor regelingen vanuit de overheid. Bijvoorbeeld de starterslening, duurzaamheidslening, stimuleringslening enzovoort.

Adviseren

Als ik alle gegevens heb geanalyseerd, krijg je van mij het uiteindelijke hypotheekadvies. Dit krijg je mondeling, maar natuurlijk ook mooi uitgewerkt op papier.

Natuurlijk hoeft het niet altijd zo te zijn dat je het overal mee eens bent. Misschien ben je in de tussentijd ergens anders over na gaan denken. Of dat het rapport je nieuwe inzichten verschaft. Als je dat wenst, pas ik het adviesrapport daar op aan. Is deze aanpassing in mijn ogen een verslechtering in jouw situatie dan leggen we dat ook schriftelijk vast. Dit om daar later geen meningsverschillen over te krijgen. Het is jouw huis en hypotheek, maar van mij als hypotheekadviseur wordt wel verwacht dat ik je op bepaalde risico’s wijs. Ook als je daar zelf bewust voor kiest.

Hypotheekofferte

Zodra we hier samen uit zijn, ga ik de hypotheekofferte voor je aanvragen. Meestal is het rentevoorstel binnen een paar dagen klaar. Deze nemen we dan samen door en verzamelen de door de bank opgevraagde documenten voor jouw hypotheek. Dit zijn soms meer documenten, dan die we al hadden uit het eerdere gesprek.

Mocht je dat willen, dan regel ik als hypotheekadviseur Enschede ook het aanvragen van een taxatierapport en / of bouwkundig rapport voor je. Heb je zelf geen notaris, dan kan ik je daar ook mee helpen. Door mijn jarenlange ervaring met hypotheken Enschede, heb ik een groot netwerk van specialisten.

Zodra alle benodigde documenten binnen zijn, stuur ik ze door naar de bank en / of verzekeraar. Dan begint het wachten. Afhankelijk van de drukte bij de bank, duurt dit soms lang of kort. Zeker als je in spanning zit, duurt wachten voor je gevoel altijd lang. Natuurlijk bel of mail ik regelmatig met de bank om vinger aan de pols te houden.

Uitgaande van een positief bericht, krijgen we een “finaal akkoord” van de bank en ben je nog maar één stap verwijderd van je eigen huis. De hypotheek is dan in ieder geval rond.

Verzekering

Ben je eigenaar van een woning geworden, dan moet je ook één of meerdere verzekeringen afsluiten. Ook dat kan ik je uit handen nemen. Dan heb je alles onder één dak. Ik als hypotheekadviseur Enschede ben ook je verzekeringsadviseur. Hierover lees je meer bij het onderwerp verzekeringen.

Notaris

De hypotheek afsluiten is gelukt. Finaal akkoord. Dat is geweldig! Nu kunnen we een afspraak gaan maken met de notaris. Die regelt de benodigde aktes. Afhankelijk van of je al eigenaar bent van de woning zijn het of één of twee aktes. Dit gebeurt doorgaans in één gesprek. Mocht je dat willen, dan ga ik als hypotheekadviseur met je mee naar de notaris. Heb je een woning gekocht, dan is meestal de verkoper en de makelaar daar ook aanwezig.

Nazorg

Omdat een hypotheek in veel gevallen een behoorlijk aantal jaren loopt, hebben we naderhand ook nog regelmatig contact hierover. Want misschien is je situatie wel veranderd? Getrouwd, kinderen, meer of minder gaan verdienen en ga zo maar door. Allemaal zaken die van invloed kunnen zijn op je hypotheek Enschede. Soms moet je de hypotheek aanpassen aan de nieuwe situatie. Ook dan sta ik als hypotheekadviseur Enschede weer voor je klaar.

Volgorde werkwijze Hypotheek advies

Bovenstaande volgorde is de ideale situatie. In de praktijk zie ik als hypotheekadviseur vaak dat bij een hypotheek traject, sommige zaken door elkaar heen gaan lopen. Dat is ook helemaal niet erg. Belangrijkste is dat alle informatie op het juiste moment aanwezig is.

Ik vind het belangrijk dat jij begrijpt waar het over gaat en dat de hypotheek, die je afgesloten hebt jouw duidelijk is. Dat hoeft niet perse binnen een vast aantal gesprekken te lukken. Heb je meer vragen, dan plannen we gewoon een extra gesprek (of twee). Dat zit allemaal bij de prijs in. Een hypotheek afsluiten is zoals al eerder besproken, een grote stap.

Dat is het voordeel van een lokale hypotheekadviseur. Ik ben geen grote bank of hypotheekketen waar alles precies volgens een bepaald protocol moet verlopen. Het moet mensenwerk blijven.

Ieder mens is anders. Daar pas ik mijn hypotheekadvies en manier van werken, waar mogelijk, op aan. Natuurlijk kun je bij mij ook een keer hypotheekadvies via de webcam krijgen als je dat wilt, maar als dat gebeurd, dan altijd als aanvulling op het persoonlijke contact. Nooit verplicht zoals bij een aantal grote banken.

Prijs

Niet geheel onbelangrijk natuurlijk, de prijs. Ik werk bij hypotheekadvies met vaste prijzen. Op die manier weten we allebei waar we aan toe zijn. Al mijn werkzaamheden rondom het afsluiten van jouw hypotheek zitten bij de prijs in. Hierbij begeleid ik je dus van de aanvraag tot en met notaris. Pas als we samen bij de notaris zitten is mijn missie geslaagd.

Geen lokkertjes met lage “vanaf” prijzen dus. Ik weet dat er hypotheekadviseurs zijn die adverteren met lage tarieven. Vaak zijn dit vanaf prijzen. Elk onderdeel van het hypotheekadvies kost dan extra. Op het moment dat je daar achter komt ben je al druk bezig bent met zo’n hypotheekadviseur, maar dan haak je niet zo snel meer af. Al was het alleen al omdat je voor het intrekken van je opdracht ook weer annuleringskosten moet betalen. Dat is ook een onderdeel van hun truc. Dat vind ik dus niet klantvriendelijk. Een hypotheek afsluiten moet meestal in een redelijk kort tijdsbestek plaatsvinden. Op zo’n manier kun je geen kant meer op.

Bij mij weet je dus altijd tot op de cent nauwkeurig wat je aan het totale hypotheekadvies en hypotheek afsluiten kwijt bent.

NEEM CONTACT OP

Hypotheek adviseur in Enschede