Een hypotheek afsluiten bij een hypotheekadviseur Enschede

Momenteel ervaren veel mensen, met name starters op de woningmark, problemen bij het vinden van een koopwoning. Het aanbod is klein en de prijzen zijn hoog.
Makelaars drijven de prijs daarnaast nog eens op doordat ze vaak meerdere gegadigden hebben voor één huis of appartement. Je moet tegen elkaar op gaan bieden op de prijs of voorwaarden. Dit spelletje spelen ze maximaal uit.

Bonke, financieel adviseur Enschede, helpt je graag op een eenvoudige, prettige en persoonlijke manier bij het kiezen van de juiste hypotheek.

Kopen per opbod

Je krijgt vaak een formulier via de mail of een papieren versie in je handen gedrukt met de mededeling: “Vul maar in en je hoort van ons, de groeten” en “de vraagprijs bieden nemen we niet eens in behandeling”. Dat is natuurlijk wel erg overdreven geschetst, maar op veel mensen komt dat zo over.

Het gekke is dat iedere huizenverkoper denkt de hoofdprijs te krijgen voor het huis, niet rekening houdend met het feit dat deze verkoper vaak ook weer een huis moet kopen en daar ook de hoofdprijs gaat betalen. Daarnaast heb je dan een hogere hypotheek nodig bij je hypotheekadviseur in Enschede. We houden elkaar voor de gek, met de makelaar als lachende derde.

Hypoyheek in Enschede

Overdrachtsbelasting voor starters

In 2021 hoeven starters geen overdrachtsbelasting te betalen. Dat scheelt natuurlijk enorm in de kosten koper en hoeft er bij het aflsuiten van een hypotheek minder eigen geld ingebracht te worden. Echter is ook dit een kwestie van tijd, totdat dit ingeprijsd gaat worden in de verkooprijs van een woning. Je hoeft minder eigen geld in te brengen in de hypotheek, maar je hebt wel een hogere hypotheek met een hogere maandlast voor die mooie woning in Enschede. Dus of je er op lange termijn veel mee opschiet? Mijn verwachting is dat huizen in Enschede en omgeving hierdoor alleen maar duurder zullen worden.

Hypotheekrente

De hypotheekrente is nog steeds extreem laag. Na een korte stijging door Corona is deze al weer weken aan het dalen. De huizenprijzen zijn hoog, echter de hypotheekrente is laag. Dat laatste is dan weer een voordeel. Door deze lage rente kun je relatief gezien veel lenen en komt een koopwoning
in Enschede misschien toch binnen bereik. Als hypotheekadviseur, gevestigd in Enschede kan ik je vrijblijvend uitrekenen wat je mogelijkheden zijn. Bovendien kijk ik hierbij naar aanvullende mogelijkheden zoals de starterslening, het meetekenen door je ouders, duokoop, verhuur en
mogelijkheden om energie te besparen.

Hypotheekadviseur

Niet om mijzelf op de borst te kloppen, maar je ziet dat een hypotheekadviseur veel meer doet dan alleen je maximale hypotheek berekenen. Een goede hypotheekadviseur is de schakel tussen jou, de makelaar, taxateur, de notaris en eventuele andere specialisten. Ik begeleid je bij de aankoop van de woning, controleer de contracten die de makelaar en de notaris opstelt op juistheid, adviseer je bij de passende hypotheek en het bijbehorende pakket verzekeringen en wijs je op aanvullende regelingen die er bijvoorbeeld zijn op het gebied van energie besparen.

Totaalplaatje

Veel mensen denken dat ze mij als hypotheekadviseur in Enschede maar één keer zien. Dat kan natuurlijk, maar eigenlijk kan een hypotheekadviseur je een leven lang begeleiden. In een mensenleven kunnen veel dingen gebeuren en financiële zaken spelen daarbij bijna altijd een rol. Ik sta op al deze momenten voor je klaar om ook na de aankoop van je eerste woning opnieuw naar jouw of jullie situatie te kijken en je hierbij te begeleiden. Dat is eigenlijk een continu proces.
Bovendien levert dit voor jou als klant ook een besparing op. Omdat je elkaar goed kent, heb ik als
hypotheekadviseur minder tijd nodig om je te helpen. Het tarief kan daardoor betaalbaar blijven. Je wilt toch ook niet elke keer alles opnieuw uitleggen?
Uiteraard moet dit van twee kanten komen. Verplicht ben je het als klant natuurlijk niet.