Hypotheek

/Hypotheek voor Defensie personeel
Hypotheek voor Defensie personeel 2018-05-04T14:35:34+00:00

HYPOTHEEK VOOR DEFENSIE PERSONEEL

Is een hypotheek voor defensiepersoneel anders dan? Nee, gelukkig niet. Wel is er een groot verschil tussen een persoon met een burger werkgever en een militair voor wat betreft de acceptatie door een bank. Uit eigen ervaring als militair weet ik dat er altijd bijzonderheden te verwachten zijn als je voor defensie werkt. Dat is ook het leuke aan het beroep. Een defensie hypotheek is dus echt maatwerk.

Het militair zijn

Als militair loop je doorgaans meer risico’s dan een burger. Daar teken je voor en dat is ook je overtuiging. Helaas delen banken en verzekeraars deze overtuiging en enthousiasme niet. Die zien je als een wandelende IED.

Bij de meeste hypotheken moet er bijvoorbeeld een overlijdensrisicoverzekering afgesloten worden. Nu zijn er genoeg van deze verzekeringen verkrijgbaar. Maar niet elke verzekeraar dekt alle oorzaken van een overlijden. Veel hypotheekadviseurs die geen “klik” hebben met militairen vragen gewoon de goedkoopste aan. Als militair loop je risico’s die veel verzekeraars in hun voorwaarden uitsluiten. In het vervelende scenario dat je wat overkomt als defensie personeel wil je toch wel dat je nabestaanden verzorgd achterblijven. De juiste overlijdensrisicoverzekering kiezen is dus essentieel. Als hypotheekadviseur voor militairen ken ik de juiste verzekeraars voor jouw situatie.

Bijzonderheden bij een hypotheek voor een militair

Flexibel Personeelssysteem: Je hebt als militair bijvoorbeeld verschillende type contracten. Het welbekende FPS ( Flexibel Personeelssysteem Defensie ). De fase waarin je loopbaan binnen defensie zich bevindt, bepaalt voor een groot gedeelte of je een hypotheek kunt afsluiten of niet.

FPS 1

Vanaf dat je aangenomen bent tot de dienverplichting.

Nadat je bent aangenomen zit je in FPS fase 1 en die duurt van het begin van je loopbaan tot en met de duur van de dienverplichting.

FPS 2

Vanaf de dienverplichting tot de einddatum in rang.

FPS fase 2 betreft de periode na afloop van de dienverplichting tot en met de einddatum in rang (manschap of kapitein).

FPS 3

Nadat het doorstroom besluit is goedgekeurd.

FPS fase 3 krijg je nadat je doorstroombesluit is goedgekeurd zodat je door mag naar FPS fase 3. Deze periode eindigt bij het leeftijdsontslag.

Veel van huis

Je bent als militair veel van huis en hebt weinig tijd om je te verdiepen in een hypotheek of eindeloos
adviseurs af te lopen. De periode dat je thuis bent is waardevol en die breng je liever anders door. Als je op uitzending of oefening bent is het helemaal lastig. Ook als je op de kazerne woont is het vaak moeilijk plannen.

Toelages voor de hypotheek

Natuurlijk hebben burgers ook toelages op hun salaris, maar als militair heb je andere toelages. Sommige toelages mag je wel meenemen bij de aanvraag voor een hypotheek. Dat kan een hoop uitmaken.

De hypotheekadviseur voor militairen

John Bonke
John BonkeFinancieel Adviseur
– Advies thuis, op locatie of op mijn kantoor;
– Ook ’s avonds of op een zaterdag;
– Communicatie via diverse kanalen;
– Kennis van en ervaring met defensie;
– Adviseur is zelf ook (reserve) militair;
– Scherp tarief.

Door mijn eigen achtergrond als beroepsmilitair en mijn huidige nevenwerkzaamheden als reservist bij de Koninklijke Marine ben ik goed op de hoogte van de hypotheekmogelijkheden voor militairen en ander personeel van defensie. Ik weet waar je tegenaan loopt, ken de risico’s en kan de oplossingen hiervoor bieden. Naast de ontwikkelingen op hypotheek- en verzekeringsgebied volg ik de berichten over en voor defensiepersoneel op de voet.

Ben je onderweg, dan kunnen we aanvullend ook via andere kanalen communiceren. Denk hierbij aan webcam, social media, Whatsapp en de e-mail. Dan moet de bekende Wifi natuurlijk wel een beetje meewerken. Of we spreken af op een door jouw gekozen locatie. Ik pas mij aan jouw situatie aan.

Er zijn ook andere adviseurs die “voor” militairen werken, maar in de meeste gevallen zijn dit zelf geen militairen en ook nooit militair geweest. Ik ben naast een collega (reserve) militair ook je hypotheekadviseur.

Heb je vragen over een defensie hypotheek, verzekeringen, starterslening of overige financiële zaken, neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Ook kun je kijken op de website van mijn defensie label: D-Fense.

NEEM CONTACT OP

Stichting Onbekende Helden is een organisatie ontstaan vanuit het bedrijfsleven als praktische uiting van waardering voor onze veteranen die zich hebben ingezet voor de wereldwijde vrede, veiligheid en nationale vrijheid. Een veteraan is een (voormalig) militair die onder oorlogsomstandigheden heeft gediend en/of voor één of meerdere vredesoperaties naar het buitenland uitgezonden is geweest. Die militair kan bij ieder krijgsmachtdeel hebben gediend en zowel in detachementsverband of individueel uitgezonden zijn geweest. De veteranen verdienen deze waardering in de vorm van korting met veteranenpas of steun bij het vinden van een baan. Bonke Financieel Advies ondersteunt dit initiatief.

Hypotheek adviseur in Enschede